Играта „Букварино” ще зарадва малки и големи с много подаръци и награди за 1 юни

bukvarino 1 june„Сдружение Азбукари“ ще забавлява малчуганите с редица инициативи по повод Международния ден на детето – 1 юни. В София отборът на Азбукарите организира празник на открито и канят децата и техните родители да се забавляват заедно в парка на квартал „Гео Милев“ (срещу зала „Фестивална“) от 11.00 часа. Освен народни танци, музика и подаръци ще има и томбола от участвалите в играта на bukvarino.bg.

Регистриралите се на сайта могат да спечелят историческа обиколка в емблематични градове, свързани с историята на Първата и Втората българска държава. В наградата е включено ходене до „Шуменско плато“ и Шуменската крепост. Посещение с екскурзовод на къщите музеи на Панайот Волов, Добри Войников и Панчо Владигеров. Гостите на събитието в парка „Гео Милев“ ще могат да се почерпят с млечно-кисела напитка от новата серия „Букварино“ на компания „Лактима“, която се разпространява в търговската мрежа. Целта на новата напитка е да се популяризира образователното помагало „Букварино“. Всеки, които си го вземе срещу дарение ще помогне на „Сдружение Азбукари“ да реализира следващия си проект – „Креативни мислители“, в основата, на които е създаването на уникална училищна стая в град Велико Търново.
На 1 юни „Сдружение Азбукари“ и БДЖ имат съвместна акция, която ще дари радост на децата. В специалния влак ще пътуват деца от столичния Дом за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“ и техните възпитатели, от Кризисния център за деца, пострадали от насилие, от Център за работа с деца на улицата, както и деца от Център за обществена подкрепа „Бъдеще“, придружавани от техните родители. Влакът ще посрещне своите малки гости на шести перон на Централна гара София в 09:30 ч. Като допълнителна атракция за децата, на гарата ще бъде разположен наскоро възстановеният и реновиран парен локомотив № 46.03 „баба Меца“. Той ще бъде показан за първи път от излизането му от експлоатация преди 40 години. По време на своята работа като локомотивен огняр в депо София на този локомотив е служил по съвкупност най-дълго време поетът-революционер Никола Йонков Вапцаров.
„Нашата организация се движи напред водена от любовта към децата. Непрекъснато създаваме иновативни образователни проекти и се надяваме и за напред да имаме подкрепа от наши съмишленици, за да разширяваме своята дейност“, заяви председателят на „Сдружение Азбукари“ – Цвета Кирилова. Тя се обърна с призив към фирмите и гражданите да подкрепят проектите на Азбукарите с цел да продължават да радват малчуганите. Екипът на „Сдружение Азбукари“ пожелава незабравими моменти на малчуганите и техните родители по повод 1 юни!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар