Пробуждане с хоро“ на 3 март 2018 г.

„Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ подемат всенародно начинание „Пробуждане с хоро“. Нека навръх националния ни празник, 3-ти март, всички българи у нас и зад граница, заедно да подхванем общобългарско хоро, за да усетим със сърцата си чудото на единението. В тези преломни исторически времена, отправяме призив към всички наши сънародници – нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем НАРОД!

Нашата цел е пробуждане на залинялото родолюбие, завръщане към изконните ни традиции и обичаи. Именно чрез тях, нашият народ е вървял уверено напред през вековете, доказвайки в мир и в бран, правото си на съществуване. Избрахме хорото, защото в него по магичен начин е втъкан съвършения символ на кръга, отразяващ универсалните закони за връзка на човека с Космоса.

Хорото е нашето прастаро познание за устройството на света, то е съзиждащ ритуал, а също и ликуване на Духа Български, в светлите празнични дни! На 3 МАРТ 2018 г., каним всички родолюбиви българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители, а също сдруженията и културните центрове на българите зад граница, да се включат във всенародната вълна на единение – „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“.

В София хорото ще се проведе в парка „Заимов“ в 12.00 ч., до драматичен театър „София“. Векове наред, българинът винаги е празнувал заедно със събратята си, извивайки кръшни хора по площади и мегдани, в малки и големи градове, в села и паланки.

Всеки желаещ, лесно може да стане наш съмишленик и съорганизатор. Затова приканваме всички Ви – бъдете будни и заявете готовността си за участие на фейсбук страницата: „Българи за България“. Нека покажем, че българинът и днес тачи традициите си, че още притежаваме непреклонен дух и подобаващо на древното ни потекло самочувствие!

„Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ призовават всички сънародници в страната и по света да покажат, че българщината и традициите са живи! За да може българинът да се прояви красиво, нужна му е форма на изразяване с музика и танц! А кръгът, който създава хорото, е символ на вечността.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар