Честит първи учебен ден!

Честит първи учебен ден на вдъхновителите на новото утро на знанието! Честит камбанен звън, носещ на крилете си радостта на просветителите. Този 17 септември поставя още една незаличима черта в многовековното дърво на българската история, в чийто дебел ствол се чете символът на съзидателността! Честит празник на жадните да пият от извора на просвещението. Нека бъдат свободни и окрилени да получат информация от неизчерпаемия приток на знанието и науката!

Честит порив на новосъбудените, които знаят, че пътят е в търсенето на безкрая. Да, точно така – само напред и нагоре. А стълбата е образованието и науката. Всеки един опит цивилизацията да бъде връщана ери назад, преповтаря тъмни периоди от човешкото развитие. Те са плод на отказа от вярата в еволюцията и страх от изпускане на контрола! Всеки, който пренебрегва летописите и повтаря грешките на миналото, рискува да ги изживее отново.

А те напомнят… „И тъй Маслама бен ад Ал Малик тръгна срещу кан Тервел Мълчаливия – пешаците в средата, ездачите на коне и камили на двете крила. И арабите вървяха и мислеха, че вървят към победа, но все някои трябваше да вървят срещу смъртта си, затова едни бяха по-весели, отколкото всеки ден, други бяха по-спокойни, а трети се прозяваха, все едно че всичко им е безразлично. Тервел Мълчаливия бе Аспарухово превъплъщение.“

Само, който се е сражавал срещу непобеждавана войска, той знае какво е да срещнеш неустрашим враг, който не вярва и не приема, че може да бъде победен. Само, който се е сражавал срещу араби, той знае какво е да срещнеш опиянен от вяра човек, който тича срещу смъртта си, за да попадне в рая.“

Тервел обръща хода на едно от най-важните и решаващи сражения в историята на Византия, с което е спряна арабската инвазия на Стария континент, спасена е Източната римска империя от ислямизация и е запазена формиращата се средновековна християнска цивилизация.

ЕВРОПА Е СПАСЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ!

През 718 г. арабите претърпяват нечувано дотогава поражение от българите. Владетелят Тервел побеждава в първата мащабна ВОЙНА НА РЕЛИГИИТЕ, а неговото дело е пресъздавано с признателност и почит в редица исторически и художествени произведения в Европа. Разглеждането на този факт в по-широк исторически план дава възможност да се открои ролята на ранна България в СЪДБИНИТЕ НА ЕВРОПА.

И така, уважаеми българи, процъфтяването ще се случи с общи усилия на хората, които черпят от кладенеца на свободното знание, достъпно за всеки! Новата епоха на просвещението ще залее посредствеността като внезапно разскъсана язовирна стена! Знанието е на една ръка разстояние за тези, които търсят с любопитство, постоянство, търпение, смирение и воля!

Поклон пред всички учители, източници на светлината на знанието, които дават пламък и стремеж на българските деца да постигат огромните си успехи тук в България и по света.

Честит 17 септември!❤

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате