Цвета Кирилова – Лице на България за Българското европредседателство 2018 г.

България за първи път ще поеме ротационното председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 г. Политиките и законодателството на страните-членки се съгласуват с решенията на Съвета на ЕС, а нашата държава ще има правомощията да представлява, организира и ръководи неговата работа. Намираме се в историческо време, в което България ще има активна роля във формулиране на приоритетите по политики.

Ние имаме уникалната възможност да бъдем лидери и лице в лансирането на предложения, идеи и решения, които да са с огромен принос за развитието на съюза и налагането на мира в световен план. Ето защо България трябва да излъчва силни предложения в областта на външните работи и политиката на сигурност. Ротационното председателство на ЕС е голямо предизвикателство и прекрасна възможност да представим страната ни по най-добрия начин. Нужно е единение и вдъхновение.

Ние от „Сдружение Азбукари“, Асоциация „Ренесанс за България“ и гражданите, подкрепящи Единение „Българи за България” решихме да предложим инициатива, за първи път в историята на ЕС, ротационното председателство да има свое вдъхновяващо мира и представящо културата на всяка държава Лице. Вярваме, че това ще спомогне България да се представи по най-добрия начин, в най-хуманна и общочовешка величина.

Считаме, че лице на ротационното председателство на България може да бъде личност с прекрасни качества на съвременен европеец, модерно и креативно мислене, енергия, чар и интелект. Личност с визия и талант, направила много за доброто бъдеще на България, изцяло посветена на развитието и възпитанието на децата на България.

Предлагаме за лице на ротационното председателство на ЕС от Република България да бъде избрана госпожа Цвета Кирилова.
Тя е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Има огромен принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти. „История на славните българи“ е новият проект, който представя достойнствата на България далеч преди 681 г. „Пробуждане с хоро“ е инициативата, посветена на 3 март, която обединява емоцията на хиляди българи и вече е традиционна за гостите и жителите на София. Много хора у нас и по света видяха госпожа Кирилова в прекрасната национална носия и това остави незабравими спомени и вдъхнови много българи. Даде надежда и кураж и подхрани интереса към националния бит обичаи и култура.


Азбукари създадоха и първата патриотична училищна стая „Креативни мислители“, образователната игра „Букварино”, която прави българските деца родолюбци и горди българи, разпространиха благотворително в училищата детската карта на България „Обичай, Родината“, която дава по достъпен начин огромни по обем знания. Ръководила е реализирането на инициативи като ”Вярвам в теб”, „Чиста и Свята Република”, изграждането на площадки, адаптирани и за деца с увреждания и много хуманитарни акции.

„Важно значение се придава на културата в качеството й на основен приоритет на българското председателство, пречупен през факта, че 2018-та година е Европейската година на културното наследство и подплатен с домакинствата на Варна като „Европейска младежка столица“ през 2017 г., на София като „Европейска столица на спорта“ през 2018 г. и на Пловдив като „Европейска столица на културата“ през 2019 г.

Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да бъде представена по начин, който да ни представи като народ с богата история и културно величие.

„Уверен съм, че г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, е способена по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции“, каза г-н Пламен Стоянов, председател на Асоциация „Ренесанс за България“.

Българи, приятели, да се обединим и да помогнем с тази прекрасна инициатива на държавното и политическото ръководство за успешното първо българско ротационно председателство на ЕС.
Успех на всички Българи!

Сърдечни поздрави от инициаторите!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар