Стая за усмивки

staya-usmivki-detsaСдружение Азбукари откри първата „Стая за усмивки“ и усмихна широко първите малки пациенти в Клиниката по педиатрия на II МБАЛ, София. На официалното откриване присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, заместникът й генерал Стоян Тонев, много приятели и съмишленица на сдружението.

Една от болничните стаи в педиатричното отделение придоби нов облик и предназначение. Важна заслуга за реализирането на „Стая за усмивки“ има Експириън България, която финансира проекта.

Проф. Владимир Спасов, завеждащ Педиатричната клиника заяви: „Много сме доволни и щастливи, че „Сдружение Азбукари“ създаде тази стая в нашата клиника. В нея децата ще играят, ще се зареждат позитивно, защото психическото равновесие на децата е изключително важно за оздравителния процес. В стаята всяко дете ще намери кътче, в което да играе и да забрави за болестта си.“ Малки певци от детска градина „Приказен свят“ изпълниха песента „Една българска роза“, за да пожелаят скорошно оздравяване на връстниците си. „Стаята ще върне усмивките на децата в една много тежка обстановка за тях, защото болните деца са в стрес от манипулациите. Ще възстанови спокойствието им и ще ги доближи до домашната обстановка. Децата няма да усещат, че са в лечебно заведение“ добави от своя страна д-р Чорбева, зам.- директор на болницата.
„Това не е формално изпълнен акт, личи че в нея е вложена душа и сърце, затова искрено благодарим на екипа на „Сдружение Азбукари“. Децата с абокат на ръка, вече започваха да рисуват. Ще се стараем всичко да се стопанисва с любов и грижа, и да бъде достъпно и от полза на децата“, сподели доктор Красимир Пандев, изпълнителен директор на лечебното заведение. Интериорният дизайн на „Стая за усмивки“ е съобразен от специалисти така, че да привлича вниманието на децата върху забавни, образователни и игрови елементи. Сред тях има занимания, подходящи за подобряване на тактилните възприятия, като в същото време хлапетата ще упражняват и развиват езиковата компетентност. „Идеята на стаята е да бъде място за уравновесяване на емоциите, прекарване на времето в приятна атмосфера, хармонизиране и преодоляване на страховете със звучаща класическа музика и български народни приказки. Крайната цел е да се създаде усещане у децата, че посещенията в болниците и медицинските кабинети не застрашават детската сигурност“, сподели председателят на Азбукари Цвета Кирилова. Тя призова за подкрепа на бизнеса и институциите за реализиране на текущия проект за създаване на детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. Азбукарите и техните доброволци организират поредица от инициативи, в които се включват деца на различни възрасти, за да им разкажат колко важно е да бъдат толерантни към връстниците им в неравностойно положение.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар