Споделихме празника с българите от Западните покрайнини (Видео)

Народният певец Веселин Василев и танцова формация „Настроение” изнесоха концерт в Димитровград (Цариброд).

На 22 май екипът на „Сдружение Азбукари“ пътува до Западните покрайнини, за да сподели със сънародниците ни там най-българския празник 24 май. В гр. Димитровград (Цариброд), Сърбия от 17 часа градуса на празничното настроение вдигна народният певец Веселин Василев, който изнесе концерт заедно с фолклорна танцова формация „Настроение” от Стара Загора. Програмата се състоя на лятната сцена в Народна библиотека „Детко Петров”.

Веселин Василев вдигна градуса на настроението на българите от Димитровград.

Вдъхновяващи слова за българщината и празника произнесоха пред българите Далибор Миланов от КИЦ „Цариброд”, директорът на Народна библиотека „Детко Петров” Ясминка Манчев, пълномощният министър на Генералното консулство на Република България в Ниш Николай Колев, директорът на гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” Снежана Симеонов, председателят на Сдружение „Цариброд” от Ниш Ален Алексов, както и председателят на „Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова.

Вълнуващи слова…

Жителите на града слушаха и гледаха с вълнение изпълненията на Веселин Василев и прекрасните танци на формация „Настроение”, а после всички заедно – участници и публика, се хванаха на общо българско право хоро.

Танцова формация „Настроение“.

Събитието беше организирано по инициатива на КИЦ “Цариброд” и ДАБЧ и с подкрепата на „Сдружение Азбукари”, „Единение Българи за България”, Сдружение „Цариброд” от Ниш и Генералното консулство на Република България в Ниш.

Преди това сутринта отново по инициатива на КИЦ “Цариброд” и ДАБЧ и по случай празника в спортната зала в Димитровград се проведе детски футболен турнир. В състезанието участваха около 50 деца от града-домакин и гр. Бела Паланка. „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“ зарадваха децата с тениски с логото на „Азбукари“.

50 нови азбукарчета
Цвета Кирилова пожела на децата да не изоставят мечтите си.
Границата не може да ни раздели…

Вълнуващи мигове от срещата на Българи с Българи:

24 май – Денят на българската азбука, българската писменост, българската просвета и българската култура в град Цариброд, Западните покрайнини. Направихме един щастлив ден за българските деца! Пожелахме им здраве и много успехи!

Публикувахте от Цвета Кирилова в Петък, 25 май 2018 г.

След концерта народният певец Веселин Василев благодари на сръбската телевизия за перфектното отразяване на празника и добави, че с удоволствие ще погостуват на Цариброд отново.

Във връзка с концерта който направихме на 22 май в Сърбия – Цариброд искам да благодаря и на сръбската телевизия, за това че отрази по един перфектен начин нашето участие – самостоятелния концерт на моята скромна личност – аз Веско Василев и превъзходните танцьори от фолклорна формация ,, Настроение",за хората там по случай 24 май. Благодаря още веднъж, с удоволствие ще ви погостуваме отново!

Публикувахте от Веско Василев в Неделя, 27 май 2018 г.

Специални благодарности изказваме и на г-н Николай Колев, пълномощен министър на Генералното консулство на Република България в Ниш, който както винаги се включи всеотдайно в организацията на празника. „Тези двама неуморни българи, с големи сърца, са наша опора в общата ни мисия за обединение на българите на Балканите“, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар