Споделихме празника с българите от Западните покрайнини (Видео)

Народният певец Веселин Василев и танцова формация „Настроение” изнесоха концерт в Димитровград (Цариброд).

На 22 май екипът на „Сдружение Азбукари“ пътува до Западните покрайнини, за да сподели със сънародниците ни там най-българския празник 24 май. В гр. Димитровград (Цариброд), Сърбия от 17 часа градуса на празничното настроение вдигна народният певец Веселин Василев, който изнесе концерт заедно с фолклорна танцова формация „Настроение” от Стара Загора. Програмата се състоя на лятната сцена в Народна библиотека „Детко Петров”.

Веселин Василев вдигна градуса на настроението на българите от Димитровград.

Вдъхновяващи слова за българщината и празника произнесоха пред българите Далибор Миланов от КИЦ „Цариброд”, директорът на Народна библиотека „Детко Петров” Ясминка Манчев, пълномощният министър на Генералното консулство на Република България в Ниш Николай Колев, директорът на гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” Снежана Симеонов, председателят на Сдружение „Цариброд” от Ниш Ален Алексов, както и председателят на „Сдружение Азбукари” Цвета Кирилова.

Вълнуващи слова…

Жителите на града слушаха и гледаха с вълнение изпълненията на Веселин Василев и прекрасните танци на формация „Настроение”, а после всички заедно – участници и публика, се хванаха на общо българско право хоро.

Танцова формация „Настроение“.

Събитието беше организирано по инициатива на КИЦ “Цариброд” и ДАБЧ и с подкрепата на „Сдружение Азбукари”, „Единение Българи за България”, Сдружение „Цариброд” от Ниш и Генералното консулство на Република България в Ниш.

Преди това сутринта отново по инициатива на КИЦ “Цариброд” и ДАБЧ и по случай празника в спортната зала в Димитровград се проведе детски футболен турнир. В състезанието участваха около 50 деца от града-домакин и гр. Бела Паланка. „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“ зарадваха децата с тениски с логото на „Азбукари“.

50 нови азбукарчета
Цвета Кирилова пожела на децата да не изоставят мечтите си.
Границата не може да ни раздели…

Вълнуващи мигове от срещата на Българи с Българи:

24 май – Денят на българската азбука, българската писменост, българската просвета и българската култура в град Цариброд, Западните покрайнини. Направихме един щастлив ден за българските деца! Пожелахме им здраве и много успехи!

Публикувахте от Цвета Кирилова в 25 май 2018 г.

След концерта народният певец Веселин Василев благодари на сръбската телевизия за перфектното отразяване на празника и добави, че с удоволствие ще погостуват на Цариброд отново.

Във връзка с концерта който направихме на 22 май в Сърбия – Цариброд искам да благодаря и на сръбската телевизия, за това че отрази по един перфектен начин нашето участие – самостоятелния концерт на моята скромна личност – аз Веско Василев и превъзходните танцьори от фолклорна формация ,, Настроение",за хората там по случай 24 май. Благодаря още веднъж, с удоволствие ще ви погостуваме отново!

Публикувахте от Веско Василев в 27 май 2018 г.

Специални благодарности изказваме и на г-н Николай Колев, пълномощен министър на Генералното консулство на Република България в Ниш, който както винаги се включи всеотдайно в организацията на празника. „Тези двама неуморни българи, с големи сърца, са наша опора в общата ни мисия за обединение на българите на Балканите“, каза Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart