„Сдружение Азбукари” и рали шампион подемат кампания за безопасност на движението

polomski„Сдружение Азбукари“ с председател Цвета Кирилова, заедно с шампиона за 2014 г. в Планинското Рали Петър Поломски, започват съвместна работа по амбициозен проект, свързан с безопасността на движението. Мероприятията ще се провеждат в столични училища, както и във Велико Търново. Целта е работа с учениците и намаляване злополуките с пешеходци.

Събитията ще се организират с изнасяне на лекция от рали пилоти и техните съвети за безопасно движение, след което в двора на съответното училище ще се проведе демонстрация със състезателни автомобили.

В проекта дейно участие ще вземе социално ориентираната и вярваща в добрите начинания компания „Лактима“. Дружеството ще подкрепи и автомобилния състезател Петър Поломски в Планинското рали 2015.

През 2014 г. статистиката показва, че най-посещавани сред всички автомобилни дисциплини е Планинското изкачване. Провеждането му протича през уикенда, в три манша със задължителна тренировка в събота, а в неделя се състои и самото състезание. Общата дължина на трасето не надхвърля 6-8 км., което позволява както на многолюдната публиката, така и на медиите лесен достъп за наблюдаване на надпреварата.

През 2014 г., още в първата си година в професионалния автомобилен спорт пилотът Петър Поломски успя безапелационно да завоюва Шампионска титла в клас RC5 в Националния планински шампионат към Българска федерация автомобилен спорт, като постигна 4 последователни победи на Планинско Сливен, Планинско Раховец, Планинско Панагюрище, Планинско Узана и едно трето място на Планинско Благоевград.

В свое интервю пред сайта SeverozapazenaBG, Поломски посочва, че жестоките катастрофи през летните месеци, в които загиват предимно млади хора, засягат много важна тема. Винаги съм си говорил с млади шофьори за рисковото шофиране. Не знам дали заради рекламите или клипчетата в интернет, но след като вземат книжка много младежи се надъхват и искат да карат само мощни коли. Винаги се говори за автомобили над 200-300 коня. Поевтиняването на тези автомобили също е едно допълнително изкушение.

Разберете, че умението да се управлява един автомобил до такава степен, че да го усещаш и контролираш, се трупа с практиката през годините. За съжаление новите шофьори искат още първата година да се покажат като едни пилоти, доказвайки се на улицата с нощните гонки, казва Петър Поломски.

Според него като цяло трябва да се набляга повече на психиката на младия шофьор, за да си даде той сметка, че шофирането не означава само едно возене и даване безцелно на газ. Това, че си пръв на светофара, не ти дава повече самочувствие, но вероятно си предизвикал ситуация, в която е можело да загинат хора. Моят съвет към младите шофьори е – ако имате този адреналин в себе си и този усет за автомобила, елате на пистата, покажете го на аматьорските състезания, апелира Петър Поломски.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар