„Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ подариха 20 раници с ученически пособия за началото на новата учебна година

„Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ организираха благотворителна инициатива посветена на първия учебен ден – 15 септември. Двете организации с помощта на дарители подкрепиха 20 многодетни семейства от цялата страна с образователни пособия и раници за първият учебен ден.

Пълен комплект за стартиране на новата учебната година получиха децата от София, Велико Търново, Ботевград, Стрелча, Елин Пелин, с. Априлово, с. Горна Малина, Гоце делчев и др.. В сътрудничество с г-жа Йоана Василева от групата на многодетните семейства, подкрепа получиха и семейства от Русе, гр. Банкя, Перник и др.

Инициативата „Знание за успех“ предоставя решение за подкрепа на българските деца. Всяка ученическа раница, която беше подарена е пълна с помощни материали на стойност от 100 лева. Това включват – учебни ресурси и помагала, които позволяват на децата да пишат, рисуват, оцветяват, пресмятат, изразяват себе си, и преди всичко, учат! „Сдружение Азбукари“ дари на всяко едно дете Детска карта на България, образователен комплект „Букварино“ и История на славните българи.

Родителите на двайсетте многодетни семейства, изпратиха към организаторите своите благодарности. Ето какво споделиха някои от тях. „Трогнахте ни много ! Изборът Ви е страхотен“, каза майката Ирина Начева. „Сърдечно благодарим за всичко! Никога от никого, по никакъв повод не сме получавали, каквото и да било. Благодарим, сподели Нели Василева.

“Образованието е едно от основните направления в работата на Единение „Българи за България“, както и на „Сдружение Азбукари“.

Качественото образование е наш приоритет, ето защо решихме да подарим 20 раници на семейства в нужда, в различни населени места. Според статистически данни 20% от децата по света никога няма да ходят на училище, затова организирахме инициативата „Знание за успех“ и подкрепихме децата на България”, заяви Цвета Кирилова, председател на организациите

Създадохме инициативата поради споделеното убеждение, че децата на България трябва да бъдат качествено образовани. Образоването е техен „паспорт” за живот извън трудности и бедност. Ето защо екипът ни раздаде раници, пълни с помагала на семейства в нужда, добави още г-жа Кирилова.

Инициативата беше подкрепена от много съвестни граждани и членове на гражданско Единение „Българи за България“ и Сдружение „Азбукари“, благодарение на тях бяха събрани необходимите средства.

С подкрепа се включи и фирма Скейл Фокус, която направи дарение на 20 ученически раници. Скейл Фокус предоставя иновативни решения на клиентите си, помагайки им да оптимизират и развиват бизнеса си в разработка и интеграция на софтуерни решения; управление на данни, информация и процеси, електронна търговия, мобилни приложения, портали, изграждане на цялостни решения и ИТ поддръжка. Фирмата работи активно и в посока на социалната политика.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар