Рила е най-силният енергиен център в света

Местността около Седемте Рилски езера, Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък са местата с най-силно енергийно излъчване у нас.

 

Два български обекта са влезли в топ 10 на местата с най-силни енергийни полета в света: Рила, която оглавява класацията, и Белинташ.

За особената енергийна сила на Балканите говори и фактът, че в класацията регионът е представен с още два обекта – в Албания и Босна.

Когато човек попадне на места, където енергийните полета са много по-силни, усещането е за лекота, здраве, сила и особено спокойствие и хармония. Важно е да се знае, че повечето подобни места имат огледално въздействие – с каквато вътрешна енергия и настроение ги посетите – същата енергия ще се мултиплицира във вас многократно. Колкото по-позитивно сте настроени – толкова по-силно ще е въздействието на тези места върху вас.

Вижте и с кои други енергийни обекти-енигми на планетата се конкурират Рила и Белинташ.

1.Рила, България

Неслучайно точно на Седемте Рилски езера Бялото братство се събира за паневритмии.

Неслучайно един от най-великите духовни учители на XX век Петър Дънов, известен в целия свят като Беинса Дуно, е избрал да предаде своята мъдрост в Рила, като роден в България. Не е случаен и фактът, че именно в Рила се всяка година през август се събират хиляди последователи на Бялото братство, създадено от Учителя Дънов. Идват хора от цял свят, за да изпълнят магическия си танц паневритмия край езерото Бъбрека.

По традиция последователите на учителя Петър Дънов всяка година на 19 август посрещат своята Лятна (Слънчева) Нова година в Рила. Това се случва по време на духовната школа на дъновистите, която се организира на Седемте рилски езера. Според завещаната от самия Дънов традиция, Бялото братство посреща изгрева на Молитвения хълм в Рила, откъдето отправя първите си сутрешни молитви към Слънцето. Дъновистите вярват, че изгревът на 19 август има магическа сила. Според тях човек, срещнал първите лъчи на Слънцето в този ден високо в планината, се зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца.

Цялата местност, заобикаляща Рилските езера, има много силна енергия. Много свръхсензитивни хора са го почувствали и са имали странни сънища, докато са били в местността.

2.Мачу Пикчу, Перу

Мачу Пикчу канализира огромна енергия.

Изгубеният град на инките Мачу Пикчу също е много силен енергиен център. Построен е на особено място, на върха на Андите. Това чудо канализира силна енергия и позволява на хората да преживеят нещо, което не принадлежи на нашия свят.

3.Сокотра

Духовната енергия на Сокотра сякаш съединява душата директно с Космоса.

Сокотра се състои от четири острова в Индийския океан на върха на Африканския континент. Най-големият от тях заема около 95% от общата площ на архипелага. Пейзажът се състои от флора и фауна, които изглеждат като излезли от научно-фантастичен филм, и лесно може да ви накарат да повярвате, че сте в друг свят, или в праисторическата ера. Заради своята изолираност, Сокотра има много специфични видове уникални растения, които не се намират никъде другаде по света. Духовната енергия на архипелага сякаш съединява душата директно с космоса.

4.Платото Улуру, Австралия

Улуру е духовният център на Австралия.

Улуру е духовният център на Австралия. Намира се някъде в средата на континента. Легендата разказва, че платото е празно и е духовно-енергиен източник. Аборигените го наричат Тиукурпа, което означава Времето на сънищата. Древните племена, живели около платото, са оставили много истории от „Времето на сънищата”, които са изрисувани на някои от заобикалящите пещери. Племената са поддържали вярването, че когато човек пътува до платото, той ще получи духовни видения.

5.Великденските острови (Рапа Нуи)

Великденските острови като цяло са една голяма мистерия.

Световната си известност мястото дължи на огромните статуи. Учените не могат да установят кой ги е направил и островът продължава да е обвит в мистерия. Недовършените фигури и церемониалното селище с неговите 53 каменни къщи без прозорци и врати са само част от тайнството. Най-голямата мистерия обаче е „Пъпа на Света”. Смята се, че неговият кръгъл камък държи тайните на вселената и съдържа най-важните духовни енергии на земята.

6.Светилището Белинташ

Древното светилище Белинташ в България е една от трите точки, които формират най-високите енергийни зони в Европа. Там е оформен така нареченият енергиен триъгълник. В превод Белинташ означава “умен камък” или “камък на знанието”. Намира се по пътя Асеновград – Кърджали, между селата Мостово и Врата. Доста легенди се носят за това място. Археолозите са намерили и доста съответствия с части от звездното небе, но има едно място, което директно те свързва с Живата енергия. Представлява издълбаване в скалата с форма на вдлъбната леща. В краищата на тази леща има издълбани четири дълбоки отвора, които отговарят на посоките на света. Отворите са с различна големина и дълбочина. Когато застанеш в центъра на издълбаването, разбираш за какво става въпрос.

В България има много места, където осезаемо се усеща силно енергийно излъчване. Силна енергия има и на Кръстова гора и Караджов камък и на тези места много хора са имали паранормални преживявания. С особено енергийно въздействие се отличават и Родопите.

7.Берат, Албания

Хората, посетили града, казват, че енергията му е лечебна.

Берат, гордостта на Албанската архитектура е под протекцията на Юнеско. Берат е изискана комбинация от западни култури, традиции и обичаи. Градът е съкровищница на Албанската история и показва явна хармония между религия и култура. Хората, които са го посетили, казват, че са имали много силни преживявания, и че енергията, която излъчва, е силно духовна и лечебна.

8.Стоунхендж

Древният некропол Стоунхендж е посветен на Слънцето.

Една от най-известните мегалитни структури в света. Най-вероятно древният некропол е посветен на Слънцето. Може и да е функционирал като астрономическа обсерватория, която е носела печалба на земеделците.

9.Босненските пирамиди

Босненските пирамиди са 1000 години по-стари от Египетските.

Те са били тук дълго преди Неолитната ера. Според радио-въглеродния анализ тяхната възраст е около 12,350 години, или те са с хиляда години по-стари от Египетските пирамиди. Под тях са открити 3 стаи и малко синьо езеро. То е пълно със стерилна чиста вода, в която няма нито една бактерия, алги или микроорганизми, които обикновено се съдържат във водата. Нарича се „жива” вода, защото може да пречисти тялото. По всяка вероятност предназначението на стаите до него е било за лечение на болни хора.

10.Връх Кайлаш, Тибет

Кайлаш е обявен от будистите и хиндуистите за дом на боговете.

Връх Кайлаш има религиозно значение за Будизма и Хиндуизма. И в двете религии съществуват собствени легенди за мястото, но е достигнато общо споразумение за вярването, че върхът е дом на боговете. Будистите и хиндуистите вярват, че когато човек се качи на върха, достига своето духовно блаженство.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате