Приятели, отбелязваме 8 години от създаването на „Сдружение Азбукари“ с нови проекти в подкрепа на българщината

В условията на карантина продължаваме да бъдем водеща организация във възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности.

Тази година ние от „Сдружение Азбукари“ отбелязваме 8 години от създаването си с близо 300 реализирани проекти. За това време голямото ни семейство непрекъснато разширяваше основния си екип и кръга от съмишленици и доброволци. В „Сдружение Азбукари“ и в подкрепа на дейностите ни работят изявени личности с хуманитарно образование, медийни експерти, юристи, хора на социалните дейности.

През тези години преминахме през различни изпитания в нелеката за обществените организации българска среда. Успяхме не само да оцелеем, но и да постигнем значими резултати. Въпреки всички трудности, доведохме докрай проекти в областта на социалната интеграция, образованието, възпитанието в дух на родолюбие и изконни български ценности, в налагането на нови образователни практики и инициативи, в насърчаването на българските деца да развиват своите таланти. Реализирахме и донорска подкрепа, за да увеличим възможностите на децата, които имат интерес да развиват себе си в една по-зряла възраст. Всичко това нямаше да постигнем без изключително ценната подкрепа на вас, нашите приятели и съмишленици. За което Ви благодарим от сърце!

Като обществена организация, събираща във фокус радетелите на българщината у нас и зад граница, ние показахме през годините, че сме независими от всякакви политически формации. За своите многобройни социално значими и родолюбиви проекти получихме висока оценка и вдъхновяваме родолюбиви съмишленици от средите на бизнеса, науката, образованието и други сродни обществени организации.

Ние от „Азбукари“ реализираме проектите си основно с целево спонсориране и при пълна прозрачност. Всеки от вас, стотиците хиляди наши последователи от страната и чужбина знае, че средствата, събрани от издаването и разпространението на образователни и забавни помагала, като уникалната патриотична игра „Букварино“, книгата „История на славните българи“, детските карти на България, Европа и света, плакатите с исторически личности и много други, отиват за осигуряване на следващи проекти. За финансирането на всеки проект и за всеки закупен от сдружението продукт вие, нашите приятели, съмишленици и спонсори, получавате свидетелство за дарение.

В нелеките условия на карантина продължаваме да реализираме значими проекти, като поставяме във фокуса на вниманието си образованието и възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности. Оборудвахме още две модерни интерактивни класни стаи по проекта „Креативни мислители“ в основното училище в с. Алдомировци, община Сливница, и в училище „Христо Ботев“ в гр. Димитровград, Сърбия. „Креативни мислители“ – 2 е продължение на проекта, осъществен в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Създаден е с цел да предложи на децата иновативна среда за обучение, с нестандартни и модерни формати, с които да се подкрепят и развиват талантите им.

В условията на дистанционно обучение на децата организирахме по нестандартен начин празнуването на 24 май, Деня на българската писменост, просвета и култура. Издадохме и предложихме за разпространение красив плакат за 24 май с размери 70 на 100 см, дело на Кристина Борисова, преподавател в Художествената академия. На него са отпечатани и първите куплети от химна  „Върви, народе възродени“, който децата да учат и пеят вкъщи заедно с родителите си. И след празника плакатът продължава да се разпространява с успех сред българите, а 29 копия от него подарихме на българчетата от училището в Димитровград, Сърбия. Както знаете, от години поддържаме тесни връзки и реализираме проекти с българите от Западните покрайнини.

По случай 183 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски на 18 юли, подновихме разпространението на плаката с неговия лик. Той, заедно с плаката на Христо Ботев, е част от проекта „Чиста и свята“, също е с размери 70 на 100 см и е дело на художника Ставри Калинов и графичния дизайнер Свилен Славов.

В популяризирането и разпространението на образователните ни родолюбиви проекти, чиято цел е да повдигаме съзнанието със знание и да бъдем ревностен пазител и радетел на Българщината, си партнираме в онлайн пространството с платформата www.bulgarcheta.com.

На сайта може да намерите уникални образователни игри, с които децата да се забавляват, и в същото време да усвояват с лекота ново и полезно знание. Може да откриете и книги, с които да се обогатявате духовно, и предмети, с които да пренасяте красотата на нашата Родина в своя бит и култура, както в България, така и в чужбина. “Българчета”, както и „Азбукари“, е онлайн зона за българщина.

Благодарим Ви за всеотдайната подкрепа и Ви напомняме, че с всяка покупка от сайта на „Азбукари“ – www.azbukari.org и на „Българчета“ – www.bulgarcheta.com вие допринасяте за реализирането на следващ наш проект!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Активна възпитателна система“ - нова образователна методика от две помагала за обучение на ученици по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт"