Приятели, отбелязваме 8 години от създаването на „Сдружение Азбукари“ с нови проекти в подкрепа на българщината

В условията на карантина продължаваме да бъдем водеща организация във възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности.

Тази година ние от „Сдружение Азбукари“ отбелязваме 8 години от създаването си с близо 300 реализирани проекти. За това време голямото ни семейство непрекъснато разширяваше основния си екип и кръга от съмишленици и доброволци. В „Сдружение Азбукари“ и в подкрепа на дейностите ни работят изявени личности с хуманитарно образование, медийни експерти, юристи, хора на социалните дейности.

През тези години преминахме през различни изпитания в нелеката за обществените организации българска среда. Успяхме не само да оцелеем, но и да постигнем значими резултати. Въпреки всички трудности, доведохме докрай проекти в областта на социалната интеграция, образованието, възпитанието в дух на родолюбие и изконни български ценности, в налагането на нови образователни практики и инициативи, в насърчаването на българските деца да развиват своите таланти. Реализирахме и донорска подкрепа, за да увеличим възможностите на децата, които имат интерес да развиват себе си в една по-зряла възраст. Всичко това нямаше да постигнем без изключително ценната подкрепа на вас, нашите приятели и съмишленици. За което Ви благодарим от сърце!

Като обществена организация, събираща във фокус радетелите на българщината у нас и зад граница, ние показахме през годините, че сме независими от всякакви политически формации. За своите многобройни социално значими и родолюбиви проекти получихме висока оценка и вдъхновяваме родолюбиви съмишленици от средите на бизнеса, науката, образованието и други сродни обществени организации.

Ние от „Азбукари“ реализираме проектите си основно с целево спонсориране и при пълна прозрачност. Всеки от вас, стотиците хиляди наши последователи от страната и чужбина знае, че средствата, събрани от издаването и разпространението на образователни и забавни помагала, като уникалната патриотична игра „Букварино“, книгата „История на славните българи“, детските карти на България, Европа и света, плакатите с исторически личности и много други, отиват за осигуряване на следващи проекти. За финансирането на всеки проект и за всеки закупен от сдружението продукт вие, нашите приятели, съмишленици и спонсори, получавате свидетелство за дарение.

В нелеките условия на карантина продължаваме да реализираме значими проекти, като поставяме във фокуса на вниманието си образованието и възпитанието на българчетата в дух на родолюбие и изконни ценности. Оборудвахме още две модерни интерактивни класни стаи по проекта „Креативни мислители“ в основното училище в с. Алдомировци, община Сливница, и в училище „Христо Ботев“ в гр. Димитровград, Сърбия. „Креативни мислители“ – 2 е продължение на проекта, осъществен в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Създаден е с цел да предложи на децата иновативна среда за обучение, с нестандартни и модерни формати, с които да се подкрепят и развиват талантите им.

В условията на дистанционно обучение на децата организирахме по нестандартен начин празнуването на 24 май, Деня на българската писменост, просвета и култура. Издадохме и предложихме за разпространение красив плакат за 24 май с размери 70 на 100 см, дело на Кристина Борисова, преподавател в Художествената академия. На него са отпечатани и първите куплети от химна  „Върви, народе възродени“, който децата да учат и пеят вкъщи заедно с родителите си. И след празника плакатът продължава да се разпространява с успех сред българите, а 29 копия от него подарихме на българчетата от училището в Димитровград, Сърбия. Както знаете, от години поддържаме тесни връзки и реализираме проекти с българите от Западните покрайнини.

По случай 183 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски на 18 юли, подновихме разпространението на плаката с неговия лик. Той, заедно с плаката на Христо Ботев, е част от проекта „Чиста и свята“, също е с размери 70 на 100 см и е дело на художника Ставри Калинов и графичния дизайнер Свилен Славов.

В популяризирането и разпространението на образователните ни родолюбиви проекти, чиято цел е да повдигаме съзнанието със знание и да бъдем ревностен пазител и радетел на Българщината, си партнираме в онлайн пространството с платформата www.bulgarcheta.com.

На сайта може да намерите уникални образователни игри, с които децата да се забавляват, и в същото време да усвояват с лекота ново и полезно знание. Може да откриете и книги, с които да се обогатявате духовно, и предмети, с които да пренасяте красотата на нашата Родина в своя бит и култура, както в България, така и в чужбина. “Българчета”, както и „Азбукари“, е онлайн зона за българщина.

Благодарим Ви за всеотдайната подкрепа и Ви напомняме, че с всяка покупка от сайта на „Азбукари“ – www.azbukari.org и на „Българчета“ – www.bulgarcheta.com вие допринасяте за реализирането на следващ наш проект!

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате