Президенството с отговор за идеята България да има лице за председателството на ЕС

С нескрита радост искаме да Ви съобщим, че Президентството на Р. България отговори на инициативата на гражданските организации – Единение „Българи за България”, „Сдружение Азбукари“ и Асоциация „Ренесанс за България“, изпратена до държавния глава ген. Румен Радев.
Идеята е за първи път в историята на ЕС, ротационното председателство да има свое вдъхновяващо мира и представящо културата на всяка държава Лице. От администрацията на Президента заявяват, че предложението е предоставено на вниманието на г-жа Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

В писмото се казва още:

„Използвам повода, за да изкажа от името на екипа на президента пожелания за успех на родолюбивите, социални и просветителски инициативи на „Сдружение Азбукари“, Асоциация „Ренесанс за България“ и Единение „Българи за България“ и на вдъхновената последователна работа на г-жа Цвета Кирилова, посветена на патриотичното възпитание и модерното обучение на младите хора.“

Напомняме, че трите граждански организации, с безупречна репутация и доказан принос в развитието на българщината, излязоха с безпрецедентно предложение към парламента, президента и правителството на Република България, като издигнаха кандидатура за „Лице на България за ротационното председателство на ЕС“.

 

Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” и Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да представи по достоен начин своята богата история и културно величие. За целта предлагаме да се учреди статут „Лице на българското председателство“, за заемането на който да бъде одобрена кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, способен по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции.

 

Тя е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Има огромен принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти. Г-жа Цвета Кирилова представя с три различни визии достойнствата и красотата на Родината. Инициаторите заявяват още, че Европа има огромна нужда от България, защото културно-историческото наследство е златната акция на България в ЕС!

 

Кампанията вече тече в социалната мрежа, а кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова вече получи одобрението на хиляди българи в страната и по света. На фен страницата във фейсбук- „Цвета Кирилова – „Лице на българското председателство на ЕС – 2018“ може да следите коментари, мнения и предложения, свързани с кандидатурата.

 

https://www.facebook.com/IYI.1.618/?fref=ts
https://www.facebook.com/BGIYI618/
https://www.facebook.com/tsveta.kirilova

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart