Президенството с отговор за идеята България да има лице за председателството на ЕС

С нескрита радост искаме да Ви съобщим, че Президентството на Р. България отговори на инициативата на гражданските организации – Единение „Българи за България”, „Сдружение Азбукари“ и Асоциация „Ренесанс за България“, изпратена до държавния глава ген. Румен Радев.
Идеята е за първи път в историята на ЕС, ротационното председателство да има свое вдъхновяващо мира и представящо културата на всяка държава Лице. От администрацията на Президента заявяват, че предложението е предоставено на вниманието на г-жа Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

В писмото се казва още:

„Използвам повода, за да изкажа от името на екипа на президента пожелания за успех на родолюбивите, социални и просветителски инициативи на „Сдружение Азбукари“, Асоциация „Ренесанс за България“ и Единение „Българи за България“ и на вдъхновената последователна работа на г-жа Цвета Кирилова, посветена на патриотичното възпитание и модерното обучение на младите хора.“

Напомняме, че трите граждански организации, с безупречна репутация и доказан принос в развитието на българщината, излязоха с безпрецедентно предложение към парламента, президента и правителството на Република България, като издигнаха кандидатура за „Лице на България за ротационното председателство на ЕС“.

 

Ние от „Сдружение Азбукари“, Единение „Българи за България” и Асоциация „Ренесанс за България“ считаме, че предвидената културна програма за времето на нашето председателство се явява уникална възможност България да представи по достоен начин своята богата история и културно величие. За целта предлагаме да се учреди статут „Лице на българското председателство“, за заемането на който да бъде одобрена кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова – виден български общественик, родолюбец и радетел за граждански права, притежаващ качествата, ума и магнетизма на човек, способен по най-добрия начин да представи културната ни идентичност и национални традиции.

 

Тя е изявен общественик, журналист и хуманист, посветила се на проекти за възпитанието и модерното обучение и развитие на младото поколение на България. Има огромен принос за осъществяването на социални, образователни и родолюбиви проекти. Г-жа Цвета Кирилова представя с три различни визии достойнствата и красотата на Родината. Инициаторите заявяват още, че Европа има огромна нужда от България, защото културно-историческото наследство е златната акция на България в ЕС!

 

Кампанията вече тече в социалната мрежа, а кандидатурата на г-жа Цвета Кирилова вече получи одобрението на хиляди българи в страната и по света. На фен страницата във фейсбук- „Цвета Кирилова – „Лице на българското председателство на ЕС – 2018“ може да следите коментари, мнения и предложения, свързани с кандидатурата.

 

https://www.facebook.com/IYI.1.618/?fref=ts
https://www.facebook.com/BGIYI618/
https://www.facebook.com/tsveta.kirilova

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар