Можем да привлечем 10 милиона туристи в България

Ако се инвестира в културен туризъм и „отваряне“ на над 50-те хиляди тракийски могили у нас, ще се привлекат друг тип чужденци, а не само такива, дошли да се напиват.

Красимир Кръстев

Няма нужда политици/държавници да обясняват „на света кои сме“! Трябва да се направят няколко „по-прости“ неща:

Сн. „Нашият дом е България“.

  1. Да не се зомбират българчетата с фалшива българска история, а да им се преподава истинската българска история!;
  2. Да се изискат официално (пред целия свят!) древните НИ български архиви и летописи от Ватикана; КГБ/Кремъл; и др. тайни архиви;
  3. Да се изиска ултимативно и официално от Русия да бъдат допуснати български археолози в древните градове на Стара Велика България, Волжка България и др.;
  4. Да се обяви, пак на Целия Свят – официално, че българите и траките са един народ, една история, една култура…;
  5. Да се намерят няколко млрд. евро инвестиции (с Гаранции от Държавата и чрез публично-частно партньорство!) за развитие на културен туризъм в България! Не знам точно, колко пари ще трябват, за да се изгради инфраструктура, хотели, реставриране и социализиране на обектите и т.н… Знам само, че инвестициите по българското черноморие са 25-30 млрд. долара и те се използват основно за „алкохолен туризъм“ и „ол инклузив“ на социално слаби и пенсионери от Западна Европа! На Банско инвестициите са за 2,5 млрд. евро (за един зимен курорт!). Ако се инвестира в Културен туризъм и развиване и „отваряне“ на над 50 000 тракийски могили, в България ще бъдат привлечени поне 10 000 000 чуждестранни туристи на година!, които ще идват в България не да се напият и т.н.
  1. Държавата да не се опитва да стопира и регулира изваждането на „Светло и на яве“ древната българска история и нейното представяне /чрез културен туризъм!/ пред Света!

Това съм писал отдавна, НО става все по-актуално! Към днешна дата мога да добавя, че ако в културен туризъм от 2020 до 2030 год. в България се инвестира толкова, колкото по Черноморието – около 25 млрд. евро/долара, (НО без мегаломански строежи и съсипване на Природата както в Банско! Например в Родопите в родопски стил, ниско строителство и екологосъобразно…), би било прекрасно.

Тенденциите в туризма по света показват, че китайците се очертават като най-пътуващите напоследък, най-любознателни и готови да се насладят на древната култура на други народи (за разлика от англичани, скандинавци и т.н., които ги интересува основно алкохолен туризъм, хазарт и секс туризъм).

Същите любознателни туристи са и японците, а защо не и индийци от висшата им Каста на брамините (създадена от тракиеца Дионис, 1700 год. преди Алескандър Велики да стигне до Индия!). Тези туристи ще имат и много по-голям принос за българския туристически бранш (в сравнение в ол инклузива и алкохолните опиянения по Черноморието). Целта е да се предложи Пакет и Програма за Културен Туризъм за поне 7-10 дни, който включва обиколка на България (Има български туристически фирми, които предлагат екзотични екскурзии например до Мексико и Карибите, Перу – Чили, Бразилия – Аржентина и тези екскурзии са по 20-23 дни).

В Заключение: Ако успеем да привлечем по 10 млн. чуждестранни туристи на година в периода 2020-2030 г. за културен туризъм и всеки от тях оставя/плаща в България по 700-900 долара за престоя си, това като обща сума от приходи е = 7-9 млрд. долара/год.

Инвестицията от 25 млрд. долара (за изграждане на хотели, социализиране на Обектите, инфраструктура и т.н.) ще се изплати за няколко години – 7-8. Има огромно количество свободни пари за Инвестиции в Света, НО те „заобикалят“ България! Защо ли?!

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart