Можем да привлечем 10 милиона туристи в България

Ако се инвестира в културен туризъм и „отваряне“ на над 50-те хиляди тракийски могили у нас, ще се привлекат друг тип чужденци, а не само такива, дошли да се напиват.

Красимир Кръстев

Няма нужда политици/държавници да обясняват „на света кои сме“! Трябва да се направят няколко „по-прости“ неща:

Сн. „Нашият дом е България“.

  1. Да не се зомбират българчетата с фалшива българска история, а да им се преподава истинската българска история!;
  2. Да се изискат официално (пред целия свят!) древните НИ български архиви и летописи от Ватикана; КГБ/Кремъл; и др. тайни архиви;
  3. Да се изиска ултимативно и официално от Русия да бъдат допуснати български археолози в древните градове на Стара Велика България, Волжка България и др.;
  4. Да се обяви, пак на Целия Свят – официално, че българите и траките са един народ, една история, една култура…;
  5. Да се намерят няколко млрд. евро инвестиции (с Гаранции от Държавата и чрез публично-частно партньорство!) за развитие на културен туризъм в България! Не знам точно, колко пари ще трябват, за да се изгради инфраструктура, хотели, реставриране и социализиране на обектите и т.н… Знам само, че инвестициите по българското черноморие са 25-30 млрд. долара и те се използват основно за „алкохолен туризъм“ и „ол инклузив“ на социално слаби и пенсионери от Западна Европа! На Банско инвестициите са за 2,5 млрд. евро (за един зимен курорт!). Ако се инвестира в Културен туризъм и развиване и „отваряне“ на над 50 000 тракийски могили, в България ще бъдат привлечени поне 10 000 000 чуждестранни туристи на година!, които ще идват в България не да се напият и т.н.
  1. Държавата да не се опитва да стопира и регулира изваждането на „Светло и на яве“ древната българска история и нейното представяне /чрез културен туризъм!/ пред Света!

Това съм писал отдавна, НО става все по-актуално! Към днешна дата мога да добавя, че ако в културен туризъм от 2020 до 2030 год. в България се инвестира толкова, колкото по Черноморието – около 25 млрд. евро/долара, (НО без мегаломански строежи и съсипване на Природата както в Банско! Например в Родопите в родопски стил, ниско строителство и екологосъобразно…), би било прекрасно.

Тенденциите в туризма по света показват, че китайците се очертават като най-пътуващите напоследък, най-любознателни и готови да се насладят на древната култура на други народи (за разлика от англичани, скандинавци и т.н., които ги интересува основно алкохолен туризъм, хазарт и секс туризъм).

Същите любознателни туристи са и японците, а защо не и индийци от висшата им Каста на брамините (създадена от тракиеца Дионис, 1700 год. преди Алескандър Велики да стигне до Индия!). Тези туристи ще имат и много по-голям принос за българския туристически бранш (в сравнение в ол инклузива и алкохолните опиянения по Черноморието). Целта е да се предложи Пакет и Програма за Културен Туризъм за поне 7-10 дни, който включва обиколка на България (Има български туристически фирми, които предлагат екзотични екскурзии например до Мексико и Карибите, Перу – Чили, Бразилия – Аржентина и тези екскурзии са по 20-23 дни).

В Заключение: Ако успеем да привлечем по 10 млн. чуждестранни туристи на година в периода 2020-2030 г. за културен туризъм и всеки от тях оставя/плаща в България по 700-900 долара за престоя си, това като обща сума от приходи е = 7-9 млрд. долара/год.

Инвестицията от 25 млрд. долара (за изграждане на хотели, социализиране на Обектите, инфраструктура и т.н.) ще се изплати за няколко години – 7-8. Има огромно количество свободни пари за Инвестиции в Света, НО те „заобикалят“ България! Защо ли?!

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар