Млади патриоти снимат България с балони (Видео)

Амбицията на арх. Пламен Мирянов е да покаже на света родината в цялата ѝ величествена красота и в нова визия, погледната отвисоко.

Балони се реят над Белоградчишките скали. Хоро се вие на поляна, синьо небе над изумрудени Рилски езера… Красиви деца в народни носии развяват български знамена. Гледки като пощенски картички, една от друга по-живописни, снимани от птичи поглед и от всякакъв ракурс. Барабанен ритъм, следващ учестеното биене на развълнувано сърце…

Това са кадри от клипа на фондация „Нашият дом е България“, който бързо се разпространява в социалните мрежи и вече е с близо 1, 5 милиона гледания. Хора оживено коментират във фейсбук „колко милиони са потрошени за разни тъпи проекти, които по никакъв начин не представят България такава, каквато е. А ето тук някой го е направил… Кой е пък този Пламен Мирянов?…“

Пламен Мирянов.

„Много се радвам, че видеото има такъв успех“, казва арх. Пламен Мирянов. Той обяснява, че то е направено от кадри от събития с балони и представя идеите и работата на екипа на фондация „Нашият дом е България“. Организират благотворителни кампании, със средствата от които заснемат родни забележителности по много професионален начин, с кинотехника. Партнират си с киноцентър Бояна.

Клиповете, които правят, са с качеството на кинопродукции и затова са толкова успешни, смята архитект Мирянов. Екипът е от млади надъхани патриото. А ефектната музика, която разтупква сърцата на фона на божествено красивите кадри, е авторска, на ансамбъл „Чинари – Даули“, които се запалват по родолюбивата идея.

Кадрите, снимани от птичи поглед, са една от реализираните мечти на младия българин да лети с балони с нагорещен въздух и да покаже на света България в цялата ѝ величествена красота. „Това е по-ефектен поглед върху нашите природни богатства и не е толкова често заснеман и представян“, допълва той.

Всичко тръгва от едно негово завръщане от чужбина, когато на път от летище София вижда големи билбордове с реклами на Турция и Кападокия, снимани с балони. Става му криво. „Бях провокиран, че никой още не е заснел нашите красиви планини и морето с полети с балон. Реших да го направя, като тръгна от най-величествената панорама – над Белоградчишките скали“, споделя режисьорът. Снимат и парк Рила със Седемте Рилски езера, и Мелник и Празника на розата в Казанлък.

Екипът предвижда всички кадри, заснети на събития на фондацията, да се обвържат в една сюжетна линия, която да представя красотата, традициите, обичаите и културата на България в един пълнометражен художествен филм с дължина около 60-70 минути. „Филмът е и с послание да останем тук, да опознаваме повече природата си и духовната си същност като християни“, каза още Пламен Мирянов.

Ето клипът, който събра близо милион и половина гледания във фейсбук:

Нашият дом е България

Представяме ви една малка част от безкрайната красота, традициите и културното наследство на Родината. Пъстроцветни топловъздушни балони над Белоградчик, Мелник и Седемте Рилски езера, народни хора около езеро Бъбрека, както и значими исторически моменти от създаването на българската писменост и заветът на Св. Константин-Кирил Философ.Режисура: Пламен Пламенов МиряновОтговорен оператор: Марин Маринов МариновНашият дом е България!

Публикувахте от Нашият Дом е България в Петък, 28 април 2017 г.

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар