Млади патриоти снимат България с балони (Видео)

Амбицията на арх. Пламен Мирянов е да покаже на света родината в цялата ѝ величествена красота и в нова визия, погледната отвисоко.

Балони се реят над Белоградчишките скали. Хоро се вие на поляна, синьо небе над изумрудени Рилски езера… Красиви деца в народни носии развяват български знамена. Гледки като пощенски картички, една от друга по-живописни, снимани от птичи поглед и от всякакъв ракурс. Барабанен ритъм, следващ учестеното биене на развълнувано сърце…

Това са кадри от клипа на фондация „Нашият дом е България“, който бързо се разпространява в социалните мрежи и вече е с близо 1, 5 милиона гледания. Хора оживено коментират във фейсбук „колко милиони са потрошени за разни тъпи проекти, които по никакъв начин не представят България такава, каквато е. А ето тук някой го е направил… Кой е пък този Пламен Мирянов?…“

Пламен Мирянов.

„Много се радвам, че видеото има такъв успех“, казва арх. Пламен Мирянов. Той обяснява, че то е направено от кадри от събития с балони и представя идеите и работата на екипа на фондация „Нашият дом е България“. Организират благотворителни кампании, със средствата от които заснемат родни забележителности по много професионален начин, с кинотехника. Партнират си с киноцентър Бояна.

Клиповете, които правят, са с качеството на кинопродукции и затова са толкова успешни, смята архитект Мирянов. Екипът е от млади надъхани патриото. А ефектната музика, която разтупква сърцата на фона на божествено красивите кадри, е авторска, на ансамбъл „Чинари – Даули“, които се запалват по родолюбивата идея.

Кадрите, снимани от птичи поглед, са една от реализираните мечти на младия българин да лети с балони с нагорещен въздух и да покаже на света България в цялата ѝ величествена красота. „Това е по-ефектен поглед върху нашите природни богатства и не е толкова често заснеман и представян“, допълва той.

Всичко тръгва от едно негово завръщане от чужбина, когато на път от летище София вижда големи билбордове с реклами на Турция и Кападокия, снимани с балони. Става му криво. „Бях провокиран, че никой още не е заснел нашите красиви планини и морето с полети с балон. Реших да го направя, като тръгна от най-величествената панорама – над Белоградчишките скали“, споделя режисьорът. Снимат и парк Рила със Седемте Рилски езера, и Мелник и Празника на розата в Казанлък.

Екипът предвижда всички кадри, заснети на събития на фондацията, да се обвържат в една сюжетна линия, която да представя красотата, традициите, обичаите и културата на България в един пълнометражен художествен филм с дължина около 60-70 минути. „Филмът е и с послание да останем тук, да опознаваме повече природата си и духовната си същност като християни“, каза още Пламен Мирянов.

Ето клипът, който събра близо милион и половина гледания във фейсбук:

Нашият дом е България

Представяме ви една малка част от безкрайната красота, традициите и културното наследство на Родината. Пъстроцветни топловъздушни балони над Белоградчик, Мелник и Седемте Рилски езера, народни хора около езеро Бъбрека, както и значими исторически моменти от създаването на българската писменост и заветът на Св. Константин-Кирил Философ.Режисура: Пламен Пламенов МиряновОтговорен оператор: Марин Маринов МариновНашият дом е България!

Публикувахте от Нашият Дом е България в 28 април 2017 г.

ИНТЕРЕСНИ ПРОДУКТИ

ПЛАКАТ „ВЪРВИ, НАРОДЕ ВЪЗ...

PLAKAT-VURVI-NARODE-VUZRODENI-AZBUKARI
Българи, да отпразнуваме заедно с децата си 24 май! „Сдружение Азбукари“ издаде плакат с химна ...

10.00лв.Вземи сега!

КОМПЛЕКТ ИСТОРИЯ НА СЛАВН...

ISTORIA-DENIA-NA-KNIGATA
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

50.00лв. 30.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦ...

PAKET BUKVARINO-ISTORIA-KARTA
ПАКЕТ ЗНАНИЕТО Е ИНВЕСТИЦИЯ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание ...

55.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ

PAKET BUKVARINO-PUZEL-KARTA
ПАКЕТ СЕМЕЙНО ЗАБАВЛЕНИЕ 1. БУКВАРИНО Урок по родолюбие и игрознание. Това е краткото описание на ...

60.00лв. 45.00лв.Вземи сега!

ПАКЕТ „ОТЕЧЕСТВО...

3-MART---ISTORIA-+-3-KARTI-NA-BULGARIA-1
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ Издател: „Сдружение Азбукари“. Автор: Павел Серафимов, „Сдружение Азбукари“ и съмишленици. Категория: ...

43.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA-BG-+-KARTA-BG
ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ С БЕЗПЛАТНА ДЕТСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ...

20.00лв.Вземи сега!

ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГА...

ISTORIA EN
➤ 9 теми, обхващащи периода от възникване на Цивилизацията до IX век. ➤ Над 1500 ...

30.00лв.Вземи сега!

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар

0

Your Cart