Млади патриоти снимат България с балони (Видео)

Амбицията на арх. Пламен Мирянов е да покаже на света родината в цялата ѝ величествена красота и в нова визия, погледната отвисоко.

Балони се реят над Белоградчишките скали. Хоро се вие на поляна, синьо небе над изумрудени Рилски езера… Красиви деца в народни носии развяват български знамена. Гледки като пощенски картички, една от друга по-живописни, снимани от птичи поглед и от всякакъв ракурс. Барабанен ритъм, следващ учестеното биене на развълнувано сърце…

Това са кадри от клипа на фондация „Нашият дом е България“, който бързо се разпространява в социалните мрежи и вече е с близо 1, 5 милиона гледания. Хора оживено коментират във фейсбук „колко милиони са потрошени за разни тъпи проекти, които по никакъв начин не представят България такава, каквато е. А ето тук някой го е направил… Кой е пък този Пламен Мирянов?…“

Пламен Мирянов.

„Много се радвам, че видеото има такъв успех“, казва арх. Пламен Мирянов. Той обяснява, че то е направено от кадри от събития с балони и представя идеите и работата на екипа на фондация „Нашият дом е България“. Организират благотворителни кампании, със средствата от които заснемат родни забележителности по много професионален начин, с кинотехника. Партнират си с киноцентър Бояна.

Клиповете, които правят, са с качеството на кинопродукции и затова са толкова успешни, смята архитект Мирянов. Екипът е от млади надъхани патриото. А ефектната музика, която разтупква сърцата на фона на божествено красивите кадри, е авторска, на ансамбъл „Чинари – Даули“, които се запалват по родолюбивата идея.

Кадрите, снимани от птичи поглед, са една от реализираните мечти на младия българин да лети с балони с нагорещен въздух и да покаже на света България в цялата ѝ величествена красота. „Това е по-ефектен поглед върху нашите природни богатства и не е толкова често заснеман и представян“, допълва той.

Всичко тръгва от едно негово завръщане от чужбина, когато на път от летище София вижда големи билбордове с реклами на Турция и Кападокия, снимани с балони. Става му криво. „Бях провокиран, че никой още не е заснел нашите красиви планини и морето с полети с балон. Реших да го направя, като тръгна от най-величествената панорама – над Белоградчишките скали“, споделя режисьорът. Снимат и парк Рила със Седемте Рилски езера, и Мелник и Празника на розата в Казанлък.

Екипът предвижда всички кадри, заснети на събития на фондацията, да се обвържат в една сюжетна линия, която да представя красотата, традициите, обичаите и културата на България в един пълнометражен художествен филм с дължина около 60-70 минути. „Филмът е и с послание да останем тук, да опознаваме повече природата си и духовната си същност като християни“, каза още Пламен Мирянов.

Ето клипът, който събра близо милион и половина гледания във фейсбук:

Нашият дом е България

Представяме ви една малка част от безкрайната красота, традициите и културното наследство на Родината. Пъстроцветни топловъздушни балони над Белоградчик, Мелник и Седемте Рилски езера, народни хора около езеро Бъбрека, както и значими исторически моменти от създаването на българската писменост и заветът на Св. Константин-Кирил Философ.Режисура: Пламен Пламенов МиряновОтговорен оператор: Марин Маринов МариновНашият дом е България!

Публикувахте от Нашият Дом е България в Петък, 28 април 2017 г.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар