„История на славните българи“ – щитът на българщината

Най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия и е процъфтявала по нашите земи, разказва изданието.

„История на славните българи“ е урок, които достъпно представя факти и знание, за да увери читателите, че народ без минало е народ без корен и няма бъдеще.

„История на славните българи“ помага на децата да формират представи за далечни времена, стимулира ги да прескачат мисловно в пространства и епохи, дори да фантазират и да проектират себе си в личности и периоди на нашето древно съществуване, за да съпреживяват и да изпитват емоции, които само въображението може да им даде.

„История на славните българи“ разказва за най-старото земеделие в Европа; най-ранната каменна архитектура на Стария континент; най-ранната металургия на медта и златото; най-древната в Европа солодобивна индустрия; най-старото в света обработено злато; най-ранния добив и обработката на полускъпоценни минерали; първата писменост, предшестваща с около 2000 години другите системи за писане; първите в света стандартни единици за измерване; най-ранните в Европа центрове от градски тип с развита жилищна и обществена архитектура; първите портрети – реалистични човешки изображения с индивидуални черти.

Най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия в района около Черно море и долното течение на Дунав и е процъфтявала по нашите земи.

Провокирани сме да издадем това луксозно четиво с богати илюстрации, за да покажем на света, че ние сме дали повече от това, което той знае, поради обективни и субективни обстоятелства, и е време да получим признание, което сами е нужно да извоюваме.

Време е да престанем да бъдем невзрачни и незначителни и да открием истината за древната българска история. В тази връзка „История на славните българи“ ще въведе читателите – децата и родителите в света на траките. Ще им разкаже, че траките и българите са един и същ народ, и че последните генетични изследвания доказаха безспорната връзка на българите с този факт. В тази връзка добавяме и уникалното признание, което направи генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай у нас.

„Аз съм от поколението, което е чувало много истории за Спартак, не знаех, че той е българин. Трябва да го заявите на висок глас – Спартак е българин. Що се отнася до траките – имате фантастична възможност. Целият свят знае за гърците, египтяните, римляните, инките, маите, но малко хора обаче знаят за вашето местно население. Това, което имате, е златна възможност. Никой друг не може да има претенции към това културно наследство, освен вас. Историите са забележителни. Вие сте едно от най-важните народи в световната история“, заяви Рифай и добави, че България трябва да подчертава стойността на историята си, за да привлече вниманието на света.

Книгата „История на славните българи“ е придружена и с диск, носител на специално създадена за проекта фолклорна песен. Тя е посветена на Аспарух и българските предводители, без които нито едно общество не би се движило напред. Песента се изпълнява от Веселин Василев. Предвиждаме да я направим популярна в различни среди, като целта е да бъде част от всекидневието на децата в училище, по време на обучение по народни танци в училище, в частни клубове за обучение по народни танци, хоротеки и др.

„История на славните българи“ не е просто проект за издигане на националното самочувствие, който ще прослави днес, утре и во веки веков Величието на България! Наследството, което ще завещаем на Родината и ще предадем в ръцете на българските деца, Е КАУЗА!

„История на славните българи“ е продължение на книжовното и просветителско дело, в духа на неуморния порив към знанието, цивилизационното развитие и културната стойност на живота на предците преди нас, за да я има БЪЛГАРИЯ!

„История на славните българи“ е щит на българщината.

Тя е прекрасно четиво за малки и големи и ГОРЕЩО Я ПРЕПОРЪЧВАМ!

Ваша Цвета

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар