„История на славните българи“ – щитът на българщината

Най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия и е процъфтявала по нашите земи, разказва изданието.

„История на славните българи“ е урок, които достъпно представя факти и знание, за да увери читателите, че народ без минало е народ без корен и няма бъдеще.

„История на славните българи“ помага на децата да формират представи за далечни времена, стимулира ги да прескачат мисловно в пространства и епохи, дори да фантазират и да проектират себе си в личности и периоди на нашето древно съществуване, за да съпреживяват и да изпитват емоции, които само въображението може да им даде.

„История на славните българи“ разказва за най-старото земеделие в Европа; най-ранната каменна архитектура на Стария континент; най-ранната металургия на медта и златото; най-древната в Европа солодобивна индустрия; най-старото в света обработено злато; най-ранния добив и обработката на полускъпоценни минерали; първата писменост, предшестваща с около 2000 години другите системи за писане; първите в света стандартни единици за измерване; най-ранните в Европа центрове от градски тип с развита жилищна и обществена архитектура; първите портрети – реалистични човешки изображения с индивидуални черти.

Най-старата човешка цивилизация се е зародила преди повече от 8 хилядолетия в района около Черно море и долното течение на Дунав и е процъфтявала по нашите земи.

Провокирани сме да издадем това луксозно четиво с богати илюстрации, за да покажем на света, че ние сме дали повече от това, което той знае, поради обективни и субективни обстоятелства, и е време да получим признание, което сами е нужно да извоюваме.

Време е да престанем да бъдем невзрачни и незначителни и да открием истината за древната българска история. В тази връзка „История на славните българи“ ще въведе читателите – децата и родителите в света на траките. Ще им разкаже, че траките и българите са един и същ народ, и че последните генетични изследвания доказаха безспорната връзка на българите с този факт. В тази връзка добавяме и уникалното признание, което направи генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай у нас.

„Аз съм от поколението, което е чувало много истории за Спартак, не знаех, че той е българин. Трябва да го заявите на висок глас – Спартак е българин. Що се отнася до траките – имате фантастична възможност. Целият свят знае за гърците, египтяните, римляните, инките, маите, но малко хора обаче знаят за вашето местно население. Това, което имате, е златна възможност. Никой друг не може да има претенции към това културно наследство, освен вас. Историите са забележителни. Вие сте едно от най-важните народи в световната история“, заяви Рифай и добави, че България трябва да подчертава стойността на историята си, за да привлече вниманието на света.

Книгата „История на славните българи“ е придружена и с диск, носител на специално създадена за проекта фолклорна песен. Тя е посветена на Аспарух и българските предводители, без които нито едно общество не би се движило напред. Песента се изпълнява от Веселин Василев. Предвиждаме да я направим популярна в различни среди, като целта е да бъде част от всекидневието на децата в училище, по време на обучение по народни танци в училище, в частни клубове за обучение по народни танци, хоротеки и др.

„История на славните българи“ не е просто проект за издигане на националното самочувствие, който ще прослави днес, утре и во веки веков Величието на България! Наследството, което ще завещаем на Родината и ще предадем в ръцете на българските деца, Е КАУЗА!

„История на славните българи“ е продължение на книжовното и просветителско дело, в духа на неуморния порив към знанието, цивилизационното развитие и културната стойност на живота на предците преди нас, за да я има БЪЛГАРИЯ!

„История на славните българи“ е щит на българщината.

Тя е прекрасно четиво за малки и големи и ГОРЕЩО Я ПРЕПОРЪЧВАМ!

Ваша Цвета

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар