„История на славните Българи“ оживя

Ето я! В ръцете ми е! „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ оживя. Тя е божественото сътворяване чрез мисъл, слово и действие в света на видимото. Уникалното творение на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и съмишленици вече е проявено чрез силата на знанието и любовта. Наглас е трудно да Ви споделя вълнението си, но ако сте съпричастни с радостта, споделете я…

Наричат ни новите будители на България или съвременните строители на новото бъдеще на България. Почувствах се удовлетворена от думите на Атанас Милушев. Той е първият човек, който взе с възхита и похвала в ръцете си „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“. Пристигна в офиса ни усмихнат и запъхтян. Повдигна мъдър поглед и попита – „Къде е?“ Разлистваше я с широко отворени очи и много голямо въодушевление. Внезапно я доближи до лицето си и възкликна: „Толкова обичам да усетя тази миризма… на хартия. Вие, хора, сте направили нещо изключително. В този труд си кореспондират познание, история, химия, физика. Всичко! Всичко. Наистина невероятно качество!

СЪТВОРЕНИЕТО Е ФАКТ. Поздравления.“ Искам да Ви призная, че не бяхме получавали толкова неподправена похвала от напълно непознат човек. Той изрази откровена благодарност. Не ми остана друго освен да овладея емоциите си. Дълбоко у мен имах трепет, радост, тръпка, някак диви вълни от емоции ме заляха и все пак бях сдържана, а сърцето ми биеше лудо. Много лудо!

Уважаеми българи, „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ е подвиг в днешните размирни времена в отговор на антибългарското дело, отвътре и отвън, което копае основите на държавността ни чрез опити за подмяна на изключително важни исторически факти на миналото ни, деформирайки представата на децата ни за това какво безценно наследство са завещали предците ни. „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ е дело, което ще възроди паметта на поколенията за величието на българската история! Ще възстанови авторитета ни по света, за да блестим отново с нечувана и невиждана сила!

България процъфтява, когато познанията ни по история разЦВЕТват! Създадохме „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ заради желанието ни България да се възроди и да разкажем със самочувствие по цялото земно кълбо за дълбокия и жилав корен на българския народ, за силния ни ген, за мистиката и невижданото познание, което сме разнесли по света и за това, че БЪЛГАРИЯ е най-древната цивилизация! Създадохме „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“, за да възстановим престижа на България и да уверим, че предстои нейното неконтролируемо развитие в прогрес и има хора, които са готови да се погрижат за бъдещето на Родината ни. Дълголетието на България ще зависи само от нашата любов, от силата на вярата, от мощта на традициите, с които покоряваме вниманието на народите чрез принципите на Свободата, Истината и Справедливостта.

Винаги съм казвала, че България е бутикова държава! Защото само българската жена може да се съедини с Бог, докато гази в жар и огън с нозете си и само българският мъж може да играе в неравноделен такт хоро в замръзнали води и да чупи с безстрашен замах ледове с посинели ръце, а в тях да се развява достолепно националното знаме! Създадохме „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“, за да запазим и съхраним честта на България! Защо ли? Защото нашата кауза е България!

Това не е просто проект за издигане на националното самочувствие, който ще прослави днес, утре и вовек и веков Величието на България! наследството, което ще завещаем на Родината и ще предадем в ръцете на българските деца, Е КАУЗА! „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ е продължение на книжовното и просветителско дело, в духа на неуморния порив към знанието, цивилизационното развитие и културната стойност на живота на предците преди нас, за да я има БЪЛГАРИЯ! „История на славните българи“ е щит на българщината! Екипът на „Сдружение Азбукари“ се погрижи и направи всичко по силите си да осъществи това дело, като избра съмишленици, творци и безспорни професионалисти, които не пестиха нито труд, нито време, нито знание, нито вдъхновение, нито емоция, за да новородим книжнината на българските букви и историята.

Изказвам голямо благодаря на Павел Серафимов, с когото направихме чудесен отбор, за да преодолеем страховете и да се втурнем в бурните води, за да покажем, че всеки опит да се заличи могъществото на българската история, всяка стъпка да се омаловажи историческата истина за Родината ни, всяко недобросъвестно усилие, децата да получават знание от „книги“ без съдържание и дух, ще бъде възнаградено подобаващо с дело на единението, което ще покаже истината и ще вдъхновява българския народ да бъде горд по право и чест с дедите си!

Благодаря на фотографите Асен Великов и Евгени Динев. Асен изпълни страниците на „История на славните българи“ с красотата на българина, българката и българчето. Всички те са облечени в народни носии и представят на света така красивото и омайно лице на България! Евгени Динев пък аплодира с таланта си необятността на българската природа. Онази жива природна сила, която ни остава без дъх и ни мотивира да поискаме и пак, и пак, и пак, и след 100 години отново да бъдем тук в България. Специално благодаря и на фолклорния изпълнител Веселин Василев и екипа му, които създадоха уникалната песен „Аспарух“.

Музикалният диск придружава „ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ“ и ще забавлява хората, които държат на традициите и имат вкус към народната музика. Песента „Аспарух“ ще се играе по сборове и седенки, докато я слушат моми и момци, и юнаци по планините и мъже в хладни механи: какви е деца раждала, раждала, ражда и сега българска майка юнашка; какви е момци хранила, хранила, храни и днеска нашата земя хубава! Подкрепа за осъществяването на този проект оказаха и д-р Милен Врабевски, основател и председател на Фондация Българска Памет, Трежър България и други дарители. Благодаря на всички Ви, че ни повярвахте! Благо_даря и на съмишлениците, които показаха, че можем да изпълним със смисъл думата ЕДИНЕНИЕ! Защото от древни времена честта дори на един българин е проекция на достойнството на народа му – ЕДИН_Е_НИЕ. Нека всички се стремим днес да сме по-добра версия на себе си от вчера. България над всичко и всеки! #БЪЛГАРИ_ЗА_БЪЛГАРИЯ

Сърцето ми се радва с Вас, българи! Вие сте бъдещето на България! Благодаря Ви, че направихме едно добро за достойнството на децата и България! ВСИЧКО, КОЕТО Е, СЪМ! ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ, Е!

 

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате