България МОЖЕ да се изстреля напред

Мили ми сънародници, кой където бил – бил, който където работил – работил, връщайте се с огромния си потенциал и опит, защото страната има нужда точно от вас.

Шофирам, с колан съм, карам из българските пътища и съм впечатлена от това, че България е една много красива държава. Тя се нуждае от всички вас, и от тези, които сте зад граница и се моля всеки ден да се прибирате в България, защото има какво да правим заедно за нашата родина.

Тя се нуждае не само от укрепване и стимулиране на чуждите инвестиции. Тя се нуждае от лидери, от водачи, от хора, които са мотивирани да живеят в справедливост, да живеят с надежда за бъдещето, за една по-добра и организирана среда за децата, за семействата.

Аз мисля, че България винаги е могла да бъде пример, била е и ще бъде пример. Ние много бързо може да дръпнем напред и това може да се случи с младите хора, които са натрупали един много голям опит и умения и знания в чужбина, доказали са своите възможности, имат изключителен интелектуален потенциал. На базата на техния капацитет ние може да дръпнем напред.

България е не само красива като природа и ресурси, тя има един много голям човешки капитал. И ако този капитал бъде поведен напред в правилната посока и с правилните хора, аз съм уверена, че за много кратко време ще покажем един нов облик, едно ново лице, едни нови възможности. Ще оставим на бъдещите поколения държавата, завещана ни от предците, които са се борили с кръв и пот на челото и с много усилие да създадат това, което имаме днес.

Ето защо България не е само пътища, не е само негативната статистика по медиите. България не е само тревожните новини. България има много възможности, много предимства, които ние трябва да изтъкнем и да покажем на света.

Това не означава, че трябва да отричаме всичко чуждо, напротив, трябва да признаваме успехите на другите. Това означава да ги адмирираме, да им ръкопляскаме, да познаваме чуждите модели и тенденции, да прилагаме каквото можем и у нас, разбира се, съобразено с нашите реалности, с нашите възможности и народопсихология.

Нека не пропускаме и таланта, който имаме, защото ние можем да го усcвършенстваме. Българите са родени със знание. Това знание не е само придобито, то е унаследено, то е дарено с Божията воля и с ресурса и генетичния материал, който ние сме унаследили. Абсолютно съм уверена и съм уверена, че рано или късно държавата ни ще се изстреля напред, колкото и да звучи в момента нереалистично или за някои утопично.

България е една държава с потенциал, защото ресурсите, с които ние разполагаме, са във всяка една област на нашия икономически и обществен живот. Чрез правилната употреба и експлоатация на всички възможности, които имаме, България може да постигне един много голям напредък, който да бъде пример на много държави. Не да ни сочат с пръст и да сме все последни в класациите, и от това да ни е срам и да изпитваме унижение, лично недоволство и притеснение, да се срамуваме от нас. Няма нужда да се срамуваме.

Възможностите са пред нас!

Потенциалът е наш!

Силата е в нас!

Вярата е в нас!

Господ е с нас!

Господ е българин!

Така е било, така ще бъде и всички заедно трябва да повярваме в каузата, в идеята, в отговорността България. Защото България е отговорност.

Така че който където бил – бил; който където се разхождал – разхождал; който където си прекарвал времето или работил – работил. Помислете, елате си.

Няма да е лесно като начало за никого, но и тия, които сме останали тук и сме се борили за бъдещето на България – това са лъвчетата, които са били бранители на българщината, на трудолюбието, на традициите, на обичаите, на всичко, оставено ни от други хора преди нас и не може да го пропиляваме ето така, с лека ръка.

Имаме изключителни традиции; имаме и хилядолетна история; имаме минало, имаме археология; имаме културно-историческо наследство, с което може буквално да побъркаме света.

Много нации се питат къде е началото, откъде тръгва човешката цивилизация. И не един или двама учени, а световни светила са казали, че човешката цивилизация в Европа тръгва от България.

Ако това не го употребим в най-хубавия смисъл; ако това не експлоатираме и не докараме тук целия свят да разглеждат археологически паметници на културата; това наследство, тези води, с които разполагаме, защото водата е златната акция на България в бъдещето, това ще е бъдещото злато. Ако не съумеем да поканим чуждите граждани да дойдат и да видят всъщност откъде е тяхното начало, това ще е най-големият автогол за България.

България ражда толкова умни деца, които ще имат много големи постижения за бъдещето на България. Непрекъснато се гордеем с талантите и възможностите на дечицата, които се прибират с медали от олимпиади, от състезания – международни и световни.

Това трябва да ни говори, че ние имаме блокиран огромен ресурс. Той стои в момента и трябва да му се даде възможност като една тапа от шампанско да се изстреля, за да може да направи най-доброто за България.

Така че мили ми българи, приятели, които живеете навън, България все още мирише на България, зеленото е даже още по-зелено с всяка изминала година, тревата ухае прекрасно, имаме уникални билки. Трябва да знаем, че алтернативното лечение тук е с големи възможности.

Нека знаем, че имаме много чисти води, много чист въздух. А някои се опитват да провалят нашите дадености, но не им е писано. Не им е писано да провалят България. Засилили са се натам, но няма да стане. Така че всички, ръка за ръка, трябва да се борим заедно, да си браним държавата и да направим от нея един образец за модерна държава.

Както аз обичам да казвам, България може да бъде бутикова държава и това не е от сантимент затова, че се чувствам българка и че чувствам България дълбоко в мен. Аз съм израснала така. Моите родители са ме научили. Моите баба и дядо са ме научили да бъда българка.

Нека станем по-добри. Нека да се научим да си помагаме. Моето лично мото е „Българин да помага на българин навсякъде по света“. Дори и да не се завърнете, помагайте, когато видите българин на улицата. Не бъдете негативисти, не бъдете вредители, защото сме останали една шепа хора тук и трябва да се опазим, трябва да се съхраняваме. Всеки от нас е важен.

Публикувахте от Tsveta Kirilova в Четвъртък, 30 август 2018 г.

Не се хващайте на тая въдица да правите кървави революции, защото народът тук е много малко и ако тръгнем да си посягаме един на друг и да леем кръв, да знаете, това няма да е добре за бъдещето на България.

Революцията трябва да бъде в главата, в съзнанието на всички. Съзнанието, че трябва да бъдем честни, достойни, справедливи, отговорни; да не стоим безучастни, когато гледаме, че се случват несправедливости; ситуации, които корумпират, подвеждат, унижават и забиват държавата в нищото.

Знайте, че вашите пари са ценният ресурс, с който държавата работи и функционира. С вашите пари се правят всички ремонти в България, поддържа се цялата машина, всичките ресурси, министерства, всичко, което има около нас.

Това са моите и вашите пари и не можем току-така да нехаем и да си правим почивки по цяла година, и нищо да не ни интересува и щрака-рака. Не. Щрака-рака трябва да приключи. Беше каквото беше. Сега трябва да запрятаме ръкави, както казваше моят дядо, и да започваме да работим. И да работим в тази посока, в която сме най-успешни, най-талантливи, имаме нови идеи.

Не е наложително на всяка цена да се реализираме в конкретната област, в която сме учили. Българинът е много надарен, той е полифункционален човек, политематичен човек, полипрофесионален човек. И затова знам, че всеки един човек има толкова много качества, които може да приложи навсякъде около нас, във всеки сектор.

Бъдете уверени, че можем, и вярвайте. Абсолютно импровизирано ви говоря в момента, пътувам, следя си пътя, гледам да не превишавам допустимата скорост, да не нарушавам закона, сложила съм си колана.

Пътят е пред нас. Пътят е голям, светъл, красив. Природата ни е много, много, много богата. Винаги изпитвам вълнение и радост, когато успея да се измъкна от големия град, за да преживея емоцията на красотата на България, защото това е не само авантюра между мен и Бог, в позитивен смисъл.

Това е вълнението, което всеки може да преживее, че си е вкъщи, че си е у дома, че си е при семейството, при близките, при най-милите.

Българинът знае да посреща. На българина винаги къщата му е била отворена за хора с проблеми; хора, които няма къде да се настанят; които нямат покрив над главите си.

Ние не сме лоши хора. Ние имаме много, много, много добри сърца, душа голяма, дълбока. И не случайно много български автори са възпели най-добрите качества на българина.

Моят призив е: обикаляйте България, опознавайте я. Има кътчета, които много малко хора са виждали. Други може би са ги обикаляли милион пъти. Не пренебрегвайте българското. Стимулирайте българското. Пак казвам, нека уважаваме чуждото, но нека не бъдем мишки и нека не се притесняваме от нищо.

Нека да бъдем с високо изправена глава, да гледаме хората право в очите и да знаем, че сме достойни и че те с нищо не са повече от нас. Повече от нас могат да бъдат заради нашето изоставане в един исторически план. Тези 500 години, които сме преживели в застой, са оказали много голямо въздействие върху всичко това, което се случва в момента. Но ние сме и добри спортисти, и в леката атлетика сме много добри. Можем да тичаме бързо и можем да настигнем и изпреварим тези, които са изминали своя път. Така че докато те си почиват на сянка, ние не се страхуваме да работим под жарките слънчеви лъчи.

Така че напред, пътят е пред нас. Вярвам във всички вас. Искам и вие да повярвате. Не ви призовавам да вярвате в мен, а да вярвате в каузата България и както се казва, да бъдем живи и здрави. Едно успешно начало на сезона сега през есента. Нека да бъдем по-мобилизирани, по-активни, по-действащи, по-разбиращи проблемите.

Специален призив към държавната администрация: работете отговорно и със съзнанието, че работите за вашите братя и сестри, а не, че ми работите ангария. На никого не работите ангария. Наистина знайте, че тези хора, които днес с пот и с много труд, и с уморените си изкривени ръце изкарват прехраната си, са хората, които плащат и вашите заплати. И държавата се разпорежда с тези пари – днес сме платили това, платили онова, направили сме ви тази магистрала, онази магистрала, направили сме ви тази пречиствателна станция.

Адмирация да усилията, но не забравяйте, че тези пари не си ги вадят политиците от джоба. Те не правят някакъв огромен компромис с личния си финансов ресурс. Те просто разходват нашите средства по предназначение. И нека ние всички заедно бъдем отговорни да следим за какво ги харчат, как ги харчат. Да има публичност на разходваните средства и да живеем в мир и спокойствие.

Успешно начало на учебната година на всички дечица. Бъдете ученолюбиви, вярвайте в своите учители, слушайте ги и нека бъде една успешна година за всички българи.

Аз продължавам да пътувам, да си следя пътя.

Ваша Цвета

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате