„Букварино” стана любимо занимание на малки и големи! Щастливката Виолета Николова от гр. Видин тръгва днес на тридневна екскурзия със семейството си.

press2Играта „Букварино“ вече вълнува деца и възрастни. Във всяка свободна минута семействата, запалени по българската история, се забавляват активно с „Букварнио“. Заинтригуваните от новата патриотична игра вече участват във втората стъпка – виртуалното й продължение. Сайтът www.bukvarino.bg посреща запознатите в детайли със съдържанието и замисъла на играта „Букварино“, за да им даде възможност да участват в месечна томбола. Наградата е екскурзия за семейството на спечелилия – „По стъпките на българската история.“

Какво трябва да направите, за да спечелите? Всеки, който притежава играта „Букварино“ и е разучил книгата „Исторически лабиринт на познанието“, няма да срещне трудности в отговорите на въпросите на сайта www.bukvarino.bg. „Букварино“ ще попита многознайковците кое от трите нива на играта харесват повече – Бяло, Зелено или Червено „Букварино“. Ще Ви зададе въпроси за древната българска история. Ще разпита за факти от живота на 60-те личности от миналото, които оживяват в картите за игра с „Букварино“. Играй, учи и спечели с „Букварино“ пък е мотото на всички присъединени.
Първият печеливш от томболата бе изтеглен на 1 юни 2015 г. Виолета Николова от гр. Видин тръгва днес на тридневна екскурзия със семейството си до Плиска и Велики Преслав, осигурена от компания „Лактима“. Щастливците ще си направят снимка за спомен до един от най – големите символи на културното ни наследство – Мадарския конник, овековечил величието на българската държава. Ето какво ни разказа за преживяванията с играта „Букварино“ победителката. „Семейството ни заедно с приятелите се забавлява с играта „Букварино“ и прекарва приятно слънчевите летни дни. След като приятелчетата на дъщеричката ми – Зори разбраха, че носим „Букварино“ в градската градина, скорострелно всички си изпиха сокчетата, разчистиха терена и се започна разучаване на правилата. В спор и закачки кой по-голяма дума ще измисли, децата забравиха за всичко останало! След доста игри и спорове, относно кой печели, организирахме и кратка фотосесия и изписахме думите „Родина“ и „Видин“. Това е нашият поздрав към „Сдружение Азбукари“ за интересната идея. Играта помага на децата бързо и лесно да научат за българските владетели и герои. Накрая и ние, родителите, изиграхме едно Бяло Букварино преди да ни забележат дребосъците и да ни вземат книжката с правилата.“ От „Сдружение Азбукари“ призовават игроманите да вземат комплекта „Букварино“ за близките, приятелите и децата си. По този начин всички те ще допринесат за осъщестяването на една родолюбива кауза. Симпатизантите на дейността на Азбукарите и на играга „Букварино“ ще създадат заедно уникална патриотична училищна стая в ОУ „Димитър Благоев“ във Велико Търново. Така един остарял кабинет ще бъде реформиран в нова интерактивна образователна стая, оборудвана с модерни технологии, където ще се насърчи творчеството на децата и свободното знание. „Азбукарите знаем, че всички деца имат огромни таланти. Нека не ги пропиляваме. Талантът се развива чрез свободата на мислене и изразяване. Творчеството в областта на образованието е толкова важно, колкото и ограмотяването. Трябва да се отнасяме и към двете важни цели с еднакво постоянство. Вземете „Букварино“ и задвижете сами реформата в образованието на децата си! Промяната първо започва в нас, призовава председателят на сдружението Цвета Кирилова.
Играй, учи и спечели с „Букварино“! на www.bukvarino.bg

ПРОЕКТИ

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”

„ДЕТСКА КАРТА НА СВЕТА”
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, с автори Гергана ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГ...

„ИСТОРИЯ НА СЛАВНИТЕ БЪЛГАРИ"
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, Павел Серафимов и ...

„ЧИСТА И СВЯТА“

„ЧИСТА И СВЯТА“
Във времена на обществен нихилизъм, духовно и морално отстъпление, обругаване на национални символи и все ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ”
„Креативни Мислители” - Иновативна среда за обучение на учениците Средището на съвременното Просвещение вече е ...

„БУКВАРИНО“

„БУКВАРИНО“
„Букварино“ - Уникална патриотична игра тръгва към децата в България Урок по родолюбие и игрознание ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар