Благотворителна фотоизложба събира „Нашите слънца” в Южния парк

Тридневният фест „Вярвам в теб” стартира в края на септември
Благотворителна фотоизложба ще се състои на открито в Южния парк в София от 28 до 30 септември 2012 година в рамките на уникалния по своята същност и идея детски фестивал „Вярвам в теб!”. Инициативата ще събере на едно място деца в неравностойно положение и малчугани от столични училища, а целта на събитието е да научи малките граждани на толерантност и съпричастие към проблемите на своите връстници. Тридневният фест, който ще забавлява малки и големи с много игри, актьорски номера и музика, стартира на 28 септември.

Значим сегмент на фестивала ще бъде детският фотоконкурс „Нашите слънца”. Малките модели ще участват със свои 6 най-атрактивни снимки, открояващи индивидуалността, интересите и заниманията на всеки един от тях. Част от фотосесиите на децата ще бъдат реализирани на фона на значими места от столицата – културни, исторически паметници от античността и Средновековието.
Намерението ни същевременно е да популяризираме емблематичните места в столицата в полза на кандидатурата на София за културна столица на Европа през 2019 г, обясняват от сдружение „Азбукари”, организатори на събитието. С това наше хрумване ще добавим още един щрих към достойнствата на града ни, надяват се от екипа на сдружението, част от който ви представихме преди седмица. Ето и останалите млади, амбициозни, усмихнати и успешни хора, които застават зад инициативата и всекидневно работят над реализацията на проекта.

Севделина Ковачева, пиар: Надявам се, че фестивалът ще се превърне в ежегодно събитие
Откакто се помня, съм съпричастна с проблемите на децата в неравностойно положение. Може би натурата ми е такава, че винаги съм на страната на по-слабите. От няколко години съм майка и този факт допълнително изостри моята чувствителност по теми, свързани с всякакъв вид нетолерантност, особено когато става дума за деца. Когато Цвета и Боряна ме поканиха да се присъединя към екипа на „Азбукари” веднага приех, защото намирам, че идеята да правиш фестивал за всички деца, независимо от коя социална група са или дали имат някакви физически проблеми, е доста вдъхновяваща и сама по себе си зарежда положително. Чувствам се щастлива и удовлетворена от това, което правя, защото знам, че няма по-голямо удовлетворение от това да видиш радостта в очите на едно дете. Вярвам в успеха на този проект и искрено се надявам, че фестивалът „Вярвам в теб” ще се превърне в ежегодно събитие.

Ива Валентинова, арт продукция: Всяко дете е специално
Вярвам, че в живота човек трябва да прави добри неща и смятам, че с този фестивал ще направим наистина нещо добро. Когато силно вярваме в хубавите неща, те се случват. Надявам се много деца да станат част от фестивала „Вярвам в теб” и да запеят с нас песента. И не само да запеят, но и да играят, да танцуват и да се смеят, защото най-големия подарък за нас ще са детските усмивки. Един от най-важните критерии за зрелостта и хуманизма на едно общество е отношението му към децата с различни увреждания или специални нужди, защото тези деца също умеят да творят. За нас всяко дете е специално и ние ще дадем възможност то да покаже своя талант. Макар в наши дни идеята за интеграция на хората с различни увреждания към социалния живот да има силна обществена поддръжка, обществото сериозно трябва да осмисли поведението и отношението си към тези деца. Обществената подкрепа в живота на децата със специални нужди има решаващо значение за тяхната реализация като личности. Едно от най-важните измерения на личността е значимостта, която тя придобива в живота на другите,на общността. Ние се обръщаме към всички деца и техните родители, за да се научим да бъдем по-толерантни и чрез изкуството да правим добро.

Ева Валентинова, арт продукция: Песента „Вярвам в теб“ се роди спонтанно
Всеки творец е готов да създава и с пълни шепи да раздава доброта в името на детската усмивка. Когато Цвета Кирилова и Боряна Петрова ме поканиха, приех веднага, защото работата с деца е част от моя творчески път, а най-сладката награда за един артист е да дари усмивка и щастие на малкия човек. Обичам малчуганите, уважавам чистотата и искреността им. Време е и в България да създадем социално общество, което да помага и да уважава силата на духа и заложбите на хората в неравностойно положение. Много емоция влага всеки от екипа на сдружение „Азбукари“ във фестивала, който ни провокира да разкриваме още повече своите заложби и идеи. Така спонтанно се роди и песента „Вярвам в теб“, която с Ива написахме буквално за една нощ. След поканата дойде и вдъхновението, което изразихме в куплетна форма и нежна мелодия. Моята сила е музиката, чрез която ще се опитам да докосна всеки наш приятел, участник и гост на 28, 29 и 30 септември. Благодарение на съвместната ни работа с нашия добър приятел и колега Светльо Заров и на нашите даровити деца от вокална група „Вярвам в теб“ песента е факт и ми дава още повече енергия и стимул за работа. Има много сила, обич и преданост в очите на всеки един „Азбукар“.

Ани Михайлова, фотограф: Децата са предизвикателни модели
Мой познат ми разказа за инициативата и ми спомена, че имат нужда от фотограф. А аз съм именно такъв, млад и начинаещ и ми е много интересно да снимам деца. В началото въобще не знаех какво ме чака, но сега съм много щастлива. Снимали сме досега около дузина малчугани. Оказва се, че малките деца са много интересни и предизвикателни модели. За части от секундата ти предоставят буквално няколко различни емоции и да ги уловиш е истинско предизвикателство.

Източник: „Новинар“, 10.08.2012 г.

ПРОЕКТИ

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“

„ПАРАД НА БУКВИТЕ“
Стотици българи шестваха по улиците на София на „Парад на буквите“ Организаторите от „Сдружение Азбукари“ ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” ...

„КРЕАТИВНИ МИСЛИТЕЛИ” - 2
В Алдомировци откриха средище на съвременното Просвещение Иновативна интерактивна класна стая съчетава преклонението пред българското ...

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“
НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА ...

ПРОЕКТ „WELLBECOME“

ПРОЕКТ „WELLBECOME“
ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Основната цел на проекта е да насърчи сътрудничеството и инициативите между младежите ...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В С...

ПРОЕКТ „КРАЧКА НАПРЕД В СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“
Целта на програмата е да разшири социалната и професионална интеграция на хората от уязвимите групи ...

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА

ДЕТСКА КАРТА НА ЕВРОПА
Имаме удоволствието да Ви запознаем с новия образователен проект на „Сдружение Азбукари“, носещ името „ДЕТСКА ...

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“
„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за ...

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други новини които може да харесате

Вашият коментар