ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ГРАД СОФИЯ

Проектът се реализира от „Сдружение Азбукари”, за поредна година усилено работим в посока на интегрирането на децата с увреждания.
Уникалната площадка е предназначена за деца между 3 и 12 години и се простира на терен от 350 кв. м.


Освен за игра съоръжението в Южния парк може да се използва и за обучение, защото са застъпени множество елементи с образователен характер. Форми, цветове, букви, числа и музикални звуци са само част от игрите, които ще обединяват децата с различни социални потребности.
Всички игрови модули са изработени от материали, които са съобразени с последните световни и европейски изисквания.

 

Палитрата от цветове на детските съоръжения също е специално подбрана, така че да провокира детското въображение и благотворно влияят върху детската психика. Специалните релефи по модулите дават възможност на децата със зрителни проблеми да усетят фигурите и да участват активно в детската игра.
Един от най-важните елементи на площадката е специалната й настилка, която е произведена в Германия. За полагането й у нас пристигат и немски специалисти, които ще предадат опита си на своите български колеги. Според тях това е най-сложната настилка, която са работили до момента, с най-голямо количество наляти цветове и наличие на 3D фигури. Освен това тя е изработена от рециклирани материали, гумена е и ударопоглъщаща, което осигурява безопаснотта на децата по време на игра.

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

[wdgk_donation]

Други интересни проекти на Сдружението