„АКАДЕМИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ“

„Сдружение Азбукари“ и столичното 66 СОУ „Филип Станиславов“ започнаха работа по съвместен проект „Академия за толерантност“, той има за цел да подпомогне процеса на интеграцията на децата от различните етнически групи, обучавани в училището. Ученици, родители и педагози активно се включват в обучителните дейности за подобряване социализирането на малцинствата и интеркултурното им образование. В продължение на 6 месеца целевите групи ще участват в различни клубове по интереси в извънкласна дейност.
„Целта на проекта „Акдемия за толерантност“ е да бъдат приложени модерни подходи за възприемане на индивидуалната и груповата културна идентичност. Стремежът е чрез заниманията учениците да надграждат и подобряват общуването по между си. Встъпителната част на проекта започна със семинар, по време на който бяха представени целите на проекта. Лектори бяха Лало Каменов, член на Комисията за защита от дискриминация и Румен Сечков, научен сътрудник в Института по история към БАН и директор на фондация С.Е.Г.А.

 

 

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

[wdgk_donation]

Други интересни проекти на Сдружението

Активна възпитателна система“ - нова образователна методика от две помагала за обучение на ученици по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт"