ПРОЕКТ „ЗДРАВЕЙ, ЗДРАВЕ“

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ ПО ЧЛ. 10А ОТ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ЗА 2020 ГОДИНА

Проект „Здравей, Здраве“ на НПО „Сдружение Азбукари“ е с вх. № 41-00-168/01.07.2020 г., НПИМД-2Н2-034/2020 и договор: 25-00-83/25.08.2020 г. се финансира от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 г. към Министерството на младежта и спорта.

Поради бързо нарастващата икономика, модернизирането на обществото и смяната на тенденциите сред новите поколения, зависимостите се превръщат в част от ежедневните заплахи за всеки родител, тийнейджър и млад човек. Най-уязвими и податливи на различни видове зависимости са децата до 19 годишна възраст. Поради тази причина основните дейности в проекта са насочени именно към тях. Също така съвременното общество и постоянно променящите се изисквания поставят пред риск и още една група, а именно младежите от 19 до 25 години, които се сблъскват ежедневно с редица новости и различни предизвикателства.

Зависимостите са сериозен и често срещан проблем в животa нa всеки юноша и младеж. Представляват изпитaниe и зa poдитeлитe, тъй ĸaтo нa тяx ce пaдa нe лeĸaтa зaдaчa дa cлeдят зa вcичĸи промени в поведението и ежедневието на своето дете, както и да изграждат различни модели на подкрепящо поведение.

Целта на проекта „Здравей, Здраве“

Да подобри информираността и да подготви лицата от целевата група при сблъскване с различни проблеми, които могат да доведат до развитие на различни зависимости и как да се справят с предизвикателствата, които предстоят пред тях, чрез заинтригуващи дискусии и презентации, ролеви игри и спортни занимания.

В рамките на проекта бяха проведени поредица от обучения по темите:

  1. Видове зависимости;
  2. Превенция на зависимостите чрез здравословен начин на живот и хранене;
  3. Социални измерения на зависимостта.

„Сдружение Азбукари“ с нов проект „Здравей, Здраве“ за превенция на зависимостите при подрастващите

Още информация за проекта „Здравей, Здраве“ може да намерите на адрес: https://zdravei-zdrave.com/

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

[wdgk_donation]

Други интересни проекти на Сдружението