ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ГРАД БУРГАС

„Сдружение Азбукари” и община Бургас изградиха в партньорство модерна обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.
По този начин още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!” на „Сдружение Азбукари”.


Общината подкрепи изграждането на детския кът с половината от необходимите средства. Освен на финансовата подкрепа на община Бургас, организаторите разчитаха и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и искат тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение. Мястото на новата площадка е парк „Изгрев”. Тя е предназначена за деца между 3 и 12 години. Визията на детския кът е по еталона на положителните европейски практики, вдъхновен от идейния проект на „Сдружение Азбукари”. Голяма част от съоръженията за игра са адаптирани и за децата в неравностойно положение. Площадката има и уреди за обучение, които ще стимулират процеса на учене и ще развиват логическото мислене. На нея малчуганите ще се учат да разпознават форми, цветове, букви и цифри. Идеята е именно чрез играта децата да се възпитават в толерантност. Целта на подобен род детски кътове е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.
Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!” продължава. Азбукарите призовават всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива.

„Сдружение Азбукари” приема финансова подкрепа от частни и корпоративни дарители, с която да се подпомогне организирането на различни кампании и инициативи, оперативната и административна дейност и разширяването на капацитета на сдружението. Ние имаме амбиция да създаваме и организираме все повече активности насочени към децата на България.
Ако желаете да направите парично дарение за „Сдружение Азбукари”, можете да го направите по следните начини.

Да посетите офис на обслужващата Ви банка и да наредите дарението към следния IBAN: BG 11 FINV 9150 2016 2027 40

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, ePay.bg, EasyPay, PayPal, дебитна или кредитна карта.

Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

[wdgk_donation]

Други интересни проекти на Сдружението