РЕЗУЛТАТНА СРЕЩА НА НАЦ. ОТБОР ПО РОБОТИКА СЪС ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР

Дата на изпълнение
02/14/2013

Българският министър на здравеопазването Десислава Атанасова се срещна с децата от националния отбор по роботика.

На срещата младежите, които са нарекли отбора си със странното име Кasapin4o, направиха презентация на проект за гривна, която следи състоянието на възрастни хора със здравословни проблеми.

Идеята е ако констатира нещо критично изделието да алармира притежателя му да вземе незабавни мерки. Младите учени предвиждат гривната да може да подава сигнал и на телефон 112.

Изчисленията показват, че ако проектът бъде реализиран и гривната влезе в серийно производство, нейната цена да бъде достъпна за всички. Събитието се проведе по инициатива на „Сдружение Азбукари“, които работят за популяризиране на постиженията на младите българи.

Председателят на организацията Цвета Кирилова е убедена , че българските таланти са бъдещето на страната и държавата трябва да ги поощрява по пътя им в покоряване на световните научни и културни върхове. Всеки прославил името на българия заслужава признание и усилията на „сдружение азбукари” са насочени в тази посока, подчерта още Кирилова.

От своя страна министър Атанасова заяви, че е изключително респектирана от постиженията на децата от отбора по роботика. Тя е категорична , че подобно откритие има място в българската здравна система и ще бъде полезно на много хора. Атанасова обеща, че когато прототипът на устройството е готов той ще бъде тестван в центровете за спешна помощ от реални пациенти.

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други инициативи които може да харесате