КОНЕ ЛЕЧИТЕЛИ ПОМАГАТ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

„Сдружение Азбукари“ организира конна езда за деца с увреждания и техни връстници на конната база „Хан Аспарух“ в София. Малките ездачи показаха уменията си под вещото ръководство на треньора по конен спорт и терапевтична езда и хиппотерапия Камен Генчев.

Терапевтичната езда влияе положително на хората с гръбначни изкривявания, зрителни, ортопедични, неврологични и психични проблеми. Особено ефективна е при лечението на различни заболявания като детска церебрална парализа, множествена склероза, синдром на Даун и аутизъм. За програмите по терапевтична езда и хиппотерапия се използват надеждни и отлично подготвени коне лечители.

Председателката на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова наравно с децата поязди един от конете – прекрасната Селена. Бившата ТВ водеща е на мнение, че независимо колко бързо се развива съвременната медицина, животните често са в пряка конкуренция с лекарите. Те могат успешно да бъдат нашите лични доктори, които да борят човешките заболявания, казва тя. Анималотерапията е нетрадиционно, но и изключително приятно и ефективно лечение.

Установено е, че хората, които имат домашни любимци, са значително по-уравновесени, мили, енергични и позитивно настроени. Аз съм привърженик на анималотерапията и всичките й разновидности – хипотерапия, делфинотерапия, защото зная, че имат благотворен ефект върху здравето на човека, категорична е Цвета Кирилова.

Според нея така хората се отдалечават от депресията, умората и са истински щастливи. Самата тя споделя, че най-емоционалното й изживяване за тази година е сбъдването на голямата й мечта – да прегърне делфин и да чуе под вода неповторимите му звуци. Цвета допълва, че плуването й с делфина Еко е запечатало вълнуващи моменти, но и признава, че да язди грациозната кобила Селена се е оказало не по-малко увлекателно.

Това е поредната инициатива на сдружението за социализиране на децата със специфични нужди. Събитието е и част от подготовката за фестивала „Вярвам в теб!“, който ще се проведе на 28, 29 и 30 септември в Южния парк в София.

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други инициативи които може да харесате