ИГРАТА НА „БУКВАРИНО“ ЗАРАДВА ОЩЕ ЕДНО СЕМЕЙСТВО (I ЧАСТ)

 

Благодаря на ,,Сдружение Азбукари’’, които ни подариха на мен Ема Евгениева и семейството ми великолепна екскурзия до Велико Търново, която спечелих сред участниците от играта на „Букварино“. Бяхме топло посрещнати от Десислава Коева-представител на спонсорите от компания ,,Лактима Балкан’’. Бяхме лично приети от технолога Мария, която ни разведе из базата на фирмата и с гордост ни показа производството на техните вкусни млечни продукти. След това ни очакваха в музей ,,Възраждане и Учредително събрание’’. Музеят се намира в северната част на площад „Съединение” в гр. Велико Търново, в сградата на стария турски конак (полицейско управление в Османската империя). Сградата е кръстовидна, с арковидно оформен вход от север. Построена е от Колю Фичето (един от най-известните български строители през XIX в.) през 1872 г. Теренът, върху който е изградена, е терасовиден и затова от север етажите са два, а от юг – четири. През 1985 г. е завършена адаптацията на сградата за нуждите на музея. Експозицията е разположена на три от етажите. Беседата беше много поучителна. С гостоприемство ни посрещнаха в Арбанаси. Отседнахме в комплекс ,,Българка’’. Отидохме в музей ,,Констанцалиева къща’’, където ни разказаха как са живеели някогашните и обитатели. Върнахме се в Търново за да видим прожекцията на филма за Асеневци. Ема Евгениева ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Повече снимки може да видите тук

„Сдружение Азбукари" е изградено на базата на доброволен труд и отдаденост на своите съмишленици. Ние сме организация с нестопанска цел и работим изцяло в полза на обществото,
и се нуждаем от Вашата помощ, за да продължим да бъдем независими и свободни да в делата си.
Можете да станете част от дейността ни в полза на България като дарите,
според възможностите си, чрез някои от следните начина: банков превод, дебитна или кредитна карта.


Вашата подкрепа е от решаващо значение за бъдещето на Сдружението ни.
Помогнете ни да ставаме по-добри и да реализираме каузите си в полза на обществото!

Други инициативи които може да харесате

Активна възпитателна система“ - нова образователна методика от две помагала за обучение на ученици по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт"