МОЖЕ ДА ПРОМЕНЯМЕ И ЗНАЕМ КАК!

„Сдружение Азбукари" е неправителствена организация, създадена през 2012 година. Същността на работата ни е да развиваме социалната интеграция, да насърчаваме и подкрепяме талантливите деца и да ги вдъхновяваме да не изоставят мечтите си.

НАШИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ

Нашата организация създаде първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Откриването й даде възможност на стотици деца в град София, с различни физически увреждания, да играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти.

Реализираният проект е важен и подпомага социалното включване на уязвимите групи, потвърди и посещението на съпругата на най-малкия син на британската кралица Елизабет II Едуард - принцеса Софи. Тя беше наш почетен гост при посещението си в България в края на месец юни 2013 г. С този първи за страната проект Азбукарите показахме, че успяваме да отправяме правилни послания, имаме верни и устойчиви практики, и разбира се, работим отговорно, динамично и с голямо вдъхновение.

IMG_4130_1
DSC_0021

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕТО

Всичките ни усилия водят до положителни резултати. Потвърждение за това е създадената втора в страната детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново, с генералната финансова подкрепа на компания „Лактима". Този дълъг път, изминат с подкрепата и любовта ни към децата, вече представлява Национална кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!". Тя е своеобразна социална политика на „Сдружение Азбукари" и компаниите, които ни подкрепят, на национално ниво. Щастлива съм, че сред тях има корпорации, които настояват да се включат отново в следващите етапи на развитие на този проект. Ние осъществихме и проекта „Стая за усмивки", финансиран от „Експириън България".

СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ

„Сдружение Азбукари" и община Бургас изградиха в партньорство модерна обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности.
По този начин още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!" на „Сдружение Азбукари".

Общината подкрепи изграждането на детския кът с половината от необходимите средства. Освен на финансовата подкрепа на община Бургас, организаторите разчитаха и на подкрепата на фирми с подчертана социална политика, които желаят промяна на заобикалящата ни среда и искат тя да се модернизира все повече, за да е удобна и за хората в неравностойно положение. Мястото на новата площадка е парк „Изгрев". Тя е предназначена за деца между 3 и 12 години.

JB-56
IMG_2944

ИНИЦИАТИВНА ОРГАНИЗАЦИЯ

„Сдружение Азбукари" доказа, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата. Също така дадохме възможност на повече от 1000 деца да участват в две последователни издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!" – 2012/2013. Реализирахме два национални конкурса за рисунка и няколко благотворителни концерта.

РАБОТИМ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ!

Основната заслуга за всичките успехи на организацията ни е на Азбукарите, на членовете и на симпатизантите ни. Нищо от това, което сме направили дотук нямаше да бъде реалност, без техния неуморен труд и хилядите трудности, с които се сблъскахме. Готови сме да създаваме дълготрайни партньорства за развитието на социално значими инициативи. Всеки, които намира смисъл в правенето на добро, може да ни потърси и да стане наш съмишленик. Благодарни сме на всичките ни приятели, които поддържат безотказно огъня на развитието на „Сдружение Азбукари".

IMG_3057

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

Бъдете в течение със случващото се в „Сдружение Азбукари”!

Моля, въведете валиден имейл адрес.
Something went wrong. Please check your entries and try again.